Πώς μια σταφίδα μπορεί να προβλέψει αν το παιδί σας θα γίνει καλός μαθητής
Uncategorized

Πώς μια σταφίδα μπορεί να προβλέψει αν το παιδί σας θα γίνει καλός μαθητής

July 14, 2020

author:

Parenting.gr

Πώς μια σταφίδα μπορεί να προβλέψει αν το παιδί σας θα γίνει καλός μαθητής

b7818b1f8fff42f90f054a63ce8f3e18-696x464Μία σταφίδα αρκεί για να διαπιστώσετε αν το παιδί σας θα έχει μελλοντικά καλές επιδόσεις στο σχολείο και καλύτερο έλεγχο της αυτοσυγκέντρώσης του, επισημαίνουν ερευνητές του πανεπιστημίου του Γουόρικ.

Διεξήγαγαν ένα πείραμα στο οποίο συμμετείχαν παιδιά ηλικίας μόλις 20 μηνών, τα οποία οι ερευνητές επαναξιολόγησαν όταν ήταν πλέον 8 ετών. Ορισμένα από αυτά είχαν γεννηθεί πρόωρα, ενώ τα περισσότερα στο μήνα τους.

Οι ερευνητές έδειξαν στα νήπια μία σταφίδα και στη συνέχεια τη σκέπασαν με ένα διάφανο πλαστικό ποτήρι, ζητώντας από εκείνα να περιμένουν και να μην φάνε τη σταφίδα μέχρι να τους δώσουν την άδεια να το κάνουν.

Όπως διαπίστωσαν, τα παιδιά που είχαν γεννηθεί πρόωρα ήταν πιο πιθανό να πάρουν τη σταφίδα προτού αυτό τους επιτραπεί, ωστόσο τα περισσότερα παιδιά απέτυχαν στο τεστ και έδρασαν παρορμητικά, αρπάζοντας τη σταφίδα.

Τα λιγοστά παιδιά που είχαν online casino την υπομονή να περιμένουν για ένα λεπτό αποδείχθηκε ότι στην ηλικία των 8 ετών είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν καλούς βαθμούς στο σχολείο και να αυτοσυγκεντρώνονται σε αυτό που πρέπει να κάνουν.

«Το τεστ της σταφίδας αξιολογεί τις δυνατότητες συγκέντρωσης του παιδιού αλλά και την ικανότητά του να μαθαίνει», δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Ντιέτερ Βόλκε και συνεχίζει: «Είναι ένα εύκολο και αποτελεσματικό εργαλείο για την αξιολόγηση του ανασταλτικού ελέγχου στα μικρά παιδιά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κλινική πράξη, ώστε να εντοπίζεται ποια παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν δυσκολίες συγκέντρωσης ή μαθησιακά προβλήματα».

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση The Journal of Pediatrics.

Πηγή:altsantiri.gr

Διαβάστε επίσης:
Τα παιδιά που τρώνε πρωινό, έχουν καλύτερους βαθμούς στο σχολείο
Στρες: Πως το άγχος των γονιών επηρεάζει την υγεία των παιδιών