Πώς θα φτιάξεις νόστιμο πουρέ μήλου
Ο πουρές μήλου είναι μια πολύ ωραία ιδέα για όλη την οικογένεια, σαν πρωινό ή σαν σνακ στο σπίτι ή στο σχολείο. Επιπλέον, έτσι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε μια μεγάλη ποσότητα μήλων που μπορεί να έχουμε στο ψυγείο, καθώς στη μορφή αυτή συντηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Υλικά
2 κιλά μήλα
1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο ή νερό
Προαιρετικά μπαχαρικά
γλυκάνισος
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού τριμένο μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μήλα και τα βάζουμε με τη φλούδα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό και γλυκάνισο, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Αφού βράσουν για περίπου 15-20 λεπτά, βγάζουμε τα μήλα από την κατσαρόλα. Αφαιρούμε τη φλούδα με ένα πιρούνι. Στο γουδί ή στο μπλέντερ αλέθουμε τα βρασμένα μήλα, μέχρι να αποκτήσουν την υφή που επιθυμούμε. Προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη αν νομίζουμε ότι χρειάζεται.
Αποθήκευση
Πλένουμε πολύ καλά τα γυάλινα βάζα με σαπουνάδα και τα βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει. Το ίδιο κάνουμε και με τα καπάκια τους. Απλώνουμε μια πετσέτα μέσα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα καπάκια με το στόμιο προς τα κάτω. Ζεσταίνουμε τα βάζα στο φούρνο για 15 λεπτά στους 100 βαθμούς. Όταν τα βγάλουμε, μοιράζουμε αμέσως τον ζεστό πολτό στα βάζα, μέχρι επάνω. Κλείνουμε με το καπάκι σφιχτά και γυρνάμε ανάποδα το βάζο, μέχρι να κρυώσει.
Originally posted 2014-08-20 09:11:16.