Πώς θα καταφέρεις να μην κλαίει την ώρα του μπάνιου
ΝΗΠΙΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙ

Πώς θα καταφέρεις να μην κλαίει την ώρα του μπάνιου

October 10, 2017

author:

Parenting.gr

Πώς θα καταφέρεις να μην κλαίει την ώρα του μπάνιου

Το μπάνιο για πολλά παιδιά δεν είναι μια ευχάριστη διαδικασία. Αρκετά παιδιά είναι δυνατόν να σηκώσουν στο πόδι ολόκληρη γειτονιά από τις φωνές τους. Είναι παράλογο αλλά είναι και ένα καθημερινό πρόβλημα που θα πρέπει να βρει τη λύση του. Φοβούνται; Βαριούνται; Δεν τους αρέσει; Όλα αυτά μαζί; Δες παρακάτω με ποιους τρόπους θα κάνεις το καθημερινό μπάνιο του παιδιού σου λίγο πιο ευχάριστο και λιγότερο θορυβώδες.

Ας έχει και κάποια διασκέδαση…

Όλα αυτά τα παπάκια, μπαλάκια, ψαράκια που δημιουργήθηκαν για να επιπλέουν στη μπανιέρα δεν έγιναν χωρίς λόγο. Όσο να’ναι είναι εντελώς διαφορετικό να βάλεις το παιδί μέσα στη μπανιέρα και να αρχίσεις να το σαπουνίζεις και αλλιώς να μετατρέψεις το μπάνιο σε playroom. Φτιάξε μια ωραία ζεστή ατμόσφαιρα –είναι σημαντικό να μην κρυώνει- βάλε παιδικά τραγουδάκια, φρόντισε ώστε η μπανιέρα να έχει απολυμανθεί επαρκώς, γέμισέ την με σαπουνάδες και παπάκια και δεν θα θέλει να βγει από μέσα. Τα μάτια σου 24. Στη μπανιέρα δεν αφήνεις στιγμή μόνο του το παιδί… Ούτε δευτερόλεπτο.

Οι σωστές θερμοκρασίες

Όπως προαναφέραμε είναι πολύ σημαντικό ειδικά τον Χειμώνα να μην κρυώνει το παιδί μέσα στο μπάνιο αλλά και καθώς θα βγαίνει από αυτό. Γι’ αυτό φτιάξε πρώτα τη θερμοκρασία τόσο στο μπάνιο όσο και στο δωμάτιό του και μετά βγάλε το για μπάνιο. Επίσης αναγκαίο είναι δοκιμάσεις πρώτα τη θερμοκρασία του νερού. Αν ξαφνικά πέσει πάνω του κρύο ή πολύ καυτό νερό, θα τρομάξει και θα κάνει καιρό να το ξεπεράσει (και υπάρχει πιθανότητα να πονέσει το δέρμα του). Οπωσδήποτε μέσα στην μπανιέρα θα πρέπει να υπάρχει ένα αντιολισθητικό πατάκι για να αισθάνεται ότι δεν γλιστράει αλλά φυσικά και για να μην χτυπήσει…

Τα διάφορα άγχη του μπάνιου

Στα παιδιά δεν αρέσει καθόλου όταν πηγαίνει η σαπουνάδα στα μάτια τους. Είτε τσούζει τα μάτια είτε όχι, τους δημιουργεί ανασφάλεια αφού δεν βλέπουν. Ομοίως δεν τους αρέσει και να πνίγονται… γι’ αυτό προσπάθησε να μην ρέουν νερά πάνω στο πρόσωπό του. Τέλος, αν έχεις κοριτσάκι με μακριά μαλλιά, προσπάθησε να κάνεις το ξεμπέρδεμα ευχάριστο. Μαλακτική και παιδικά σπρέι είναι οι σύμμαχοί σου σ’ αυτό.