Πώς θα βοηθήσεις τη φίλη σου που μεγαλώνει μόνη το παιδί της
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ

Πώς θα βοηθήσεις τη φίλη σου που μεγαλώνει μόνη το παιδί της

December 21, 2021

author:

Parenting.gr

Πώς θα βοηθήσεις τη φίλη σου που μεγαλώνει μόνη το παιδί της

Μια γυναίκα που μεγαλώνει μόνη το παιδί της είτε από επιλογή είτε για άλλους λόγους, είναι μια γυναίκα που δεν χαλαρώνει ποτέ. Είναι μια μητέρα που έχει όλες τις ευθύνες της ανατροφής και, όχι μόνο του παιδιού, δικές της. Είναι σημαντικό να έχει μια έμμεση βοήθεια από την οικογένεια και τους φίλους.

Δες κάποια από αυτά που θα μπορούσες να της προσφέρεις:

Προθυμοποιήσου να της κρατήσεις το παιδί είτε για να πάει μέχρι την τράπεζα είτε για να βγει λίγο έξω μόνη της.

Πάρε τα παιδιά ή το παιδί της σπίτι σου για να παίξει με τα δικά σου παιδιά. Αυτό της δίνει την άνεση από το να βγει ραντεβού μέχρι να μαζέψει το σπίτι της όσο καλά θέλει!

Φτιάξε της ένα ταψί παστίτσιο και πήγαινέ το στο σπίτι για να το φάτε μαζί ή κάλεσέ την για φαγητό. Ακόμα και αυτό, δηλαδή το να μην πρέπει κάποιες φορές να ασχοληθεί και με την κουζίνα, μπορεί να είναι μια κάποια λύτρωση για την ίδια.

Πήγαινε εσύ στο super market αντί για εκείνη… Με αυτόν τον τρόπο τη γλιτώνεις από χαμένο χρόνο.

Μάζεψε αντικείμενα των δικών σου παιδιών που είναι σε καλή κατάσταση και δεν τα χρειάζονται πια και δώσε τα στην φίλη σου. Μια γυναίκα που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της, πιθανόν θα δυσκολεύεται και οικονομικά.

Αν δεν έχεις δικές σου οικογενειακές υποχρεώσεις, τότε γίνε κάποιες φορές ο άνθρωπος που θα βγάζει τις φωτογραφίες στις σχολικές εκδηλώσεις.

Πες της έναν καλό λόγο για το πόσο καλή μαμά είναι και πόσο σπουδαίο είναι που μεγαλώνει μόνη και τόσο σωστά τα παιδιά της. Αλλά λέγε της ψύχραιμα και τι κάνει λάθος. Ίσως αυτό να το έχει και περισσότερο ανάγκη…

 

Originally posted 2017-10-26 07:51:21.