Πώς θα αποφύγω τον σχηματισμό ραγάδων στην εγκυμοσύνη;
Διατροφή & άσκηση ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΔΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ & ΑΣΚΗΣΗ

Πώς θα αποφύγω τον σχηματισμό ραγάδων στην εγκυμοσύνη;

August 6, 2014

author:

Parenting.gr

Πώς θα αποφύγω τον σχηματισμό ραγάδων στην εγκυμοσύνη;

Δυστυχώς δεν υπάρχει μαγική συνταγή που να μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση των ραγάδων. Αλλά όμως υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις για να ελαχιστοποιήσεις τις επιπτώσεις.
Οι ραγάδες είναι σημάδια είναι πολύ συνηθισμένα, που τα εμφανίζουν 9 στις 10 έγκυες γυναίκες. Οι ραγάδες προκαλούνται, επειδή το δέρμα σου τεντώνεται από την αύξηση του σωματικού βάρους και του όγκου του μωρού σου που μεγαλώνει. Τα υψηλότερα επίπεδα των ορμονών μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ισορροπία πρωτεϊνών της επιδερμίδας σου, καθιστώντας το πιο λεπτό.
Οι μαμάδες που βάζουν περισσότερο βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, είναι πιο επιρρεπείς στο σχηματισμό ραγάδων, όπως και όσες περιμένουν δίδυμα ή περισσότερα μωρά.
pregnant_woman_in_bed_rest-300x249Για να περιορίσεις τα αποτελέσματα αυτά, προσπάθησε να βάζεις το βάρος αργά και σταθερά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό μπορείς να το πετύχεις:
– ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά, σπόρους και ξηρούς καρπούς. Αυτές οι τροφές περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι για να κρατήσεις το δέρμα σου υγιές.
– κάνοντας τακτική γυμναστική.

Eπίσης είναι πιο πιθανό να σχηματιστούν ραγάδες εάν το δέρμα σου δεν είναι πολύ ελαστικό. Για την περίπτωση αυτή, δοκίμασε μια κρέμα σύσφιξης.
Είναι καλό να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα σύσφιξης, όμως ενώ αυτές οι κρέμες κάνουν το δέρμα πιο απαλό, δεν είναι σε θέση να σταματήσουν τις ραγάδες. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι μόνο επιφανειακό στρώμα του δέρματος σου που τεντώνεται. Τα υποκείμενα στρώματα τεντώνονται επίσης πάρα πολύ. Αυτό δημιουργεί μικρά σχισίματα στο κολλαγόνο, το οποίο είναι αυτό που δίνει στο δέρμα την ελαστικότητά του. Οι κρέμες σύσφιξης δεν μπορούν να φτάσουν σε αυτά τα υποκείμενα στρώματα.
Applying moisturizer on belly.Ωστόσο, μπορείς να χρησιμοποιήσετε αυτές τις κρέμες, όπως και ενυδατικές κρέμες και έλαια, για να κρατήσεις το δέρμα σου απαλό και λείο. Αν απλώνεις στο δέρμα σου καθημερινά λάδι ή κρέμα θα σε βοηθήσει να αισθάνεσαι καλά με το σώμα σου και η ευφορία αυτή μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων ιστών, ακόμη και αν αυτό δεν εμποδίζει τον σχηματισμό ραγάδων.
Κάποιοι εναλλακτικοί θεραπευτές προτείνουν την πρόσληψη βιταμίνης Ε σε κάψουλες ή την χρήση έλαιου βιταμίνης Ε για να προλάβεις τις ραγάδες. Η βιταμίνη Ε είναι ένα αντιοξειδωτικό που χρησιμοποιείται σε πολλές δερματικές κρέμες, συμπεριλαμβανομένων και των κρεμών σύσφιξης. Ωστόσο, οι κάψουλες βιταμίνης Ε μπορεί να μην είναι ασφαλείς για σας να χρησιμοποιήσετε κατά την εγκυμοσύνη. Συζητήστε με τον γιατρό, ή τον φαρμακοποιό πριν πάρεις οποιαδήποτε συμπληρώματα διατροφής.
Εάν παρά τις προσπάθειες σχηματίσετε ραγάδες, προσπάθησε να το δεις σαν ένα θετικό σημάδι. Μεγαλώνεις ένα μωρό! Να είσαι βέβαιη ότι οι ραγάδες θα εξασθενίσουν μετά τη γέννηση του μωρό σου. Μέχρι τη στιγμή που το μωρό σου θα είναι έξι μηνών, οι ραγάδες θα έχουν σταδιακά φωτιστεί και θα μοιάζουν με λεπτές ασημί ή καφέ γραμμές.