Πώς θα απαλλαγώ από τις ραγάδες της εγκυμοσύνης;
ΜΟΔΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΥΓΕΙΑ & ΑΣΚΗΣΗ

Πώς θα απαλλαγώ από τις ραγάδες της εγκυμοσύνης;

July 11, 2019

author:

Parenting.gr

Πώς θα απαλλαγώ από τις ραγάδες της εγκυμοσύνης;

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να απαλλαγει από τις ραγάδες (ραβδώσεις) εντελώς, αλλά όμως θα εξασθενίσουν σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Κατά την εγκυμοσύνη, προκαλούνται διάφορες δερματικές αλλαγές επειδή το δέρμα τεντώνεται γρήγορα πάνω στο σώμα σου, που αυξάνεται σε διαστάσεις απότομα. Μπορεί να έχεις ραγάδες στην κοιλιά, στους μηρούς ή στο στήθος.
Η χρήση κρεμών για μασάζ, ελαίων και λοσιόν στις επίμαχες περιοχές δεν θα εξαφανίσει τα σημάδια. Ωστόσο, η χρήση τους θα κάνει το δέρμα σου απαλότερο και πιο εύπλαστο. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ακριβές κρέμες ή λάδια. Το βούτυρο-κακάο, ή μια καλή κρέμα σώματος, θα κάνει αποτελεσματική δουλειά.
Καθώς οι μήνες και τα χρόνια θα περάσουν, οι γραμμές θα εξασθενίσουν σε λεπτές λωρίδες, κοντά στο χρώμα του δέρματος σου. Προσπάθησε να είσαι υπομονετική. Μπορεί να σε στενοχωρεί η εικόνα των ραγάδων σου σήμερα, αλλά να είσαι σίγουρη ότι θα δείχνουν πολύ καλύτερα σε έξι μήνες.
Θα άξιζε να δοκιμάσεις να κάνεις ασκήσεις για τους μύες στις περιοχές του σώματός σου που έχεις ραγάδες. Αν και δεν θα απαλλαγείς έτσι από τις ραγάδες, οι ασκήσεις θα βοηθήσουν να τονωθεί η περιοχή. Ένας συνδυασμός άσκησης και υγιεινής διατροφής μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς καλύτερα με το σώμα σου μετά το μωρό σου.
Ο γιατρός σου μπορεί να σου συνταγογραφήσει μια κρέμα με βιταμίνη Α, όπως η τρετινοΐνη (Retin-A). Η κρέμα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού, επειδή μπορεί να βλάψει το μωρό. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς αντισυλληπτικά μέσα εάν λαμβάνεις τρετινοΐνη.
Επίσης, μπορείς να εξετάσεις κάποια θεραπεία με λέιζερ, όσο τα σημάδια σου είναι ακόμα στο κόκκινο ή μοβ στάδιο, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις, η πλαστική χειρουργική μπορεί να βοηθήσει.

Originally posted 2014-08-29 09:21:44.