Πώς θα ανακουφίσεις το παιδί σου από το κρυολόγημα
ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙ

Πώς θα ανακουφίσεις το παιδί σου από το κρυολόγημα

November 22, 2021

author:

Parenting.gr

Πώς θα ανακουφίσεις το παιδί σου από το κρυολόγημα

Ο καιρός αλλάζει, οι ιώσεις στα σχολεία θα πηγαινοέρχονται και τα φάρμακα πολλές φορές όσο και αν κάνουν τη δουλειά τους, δεν είναι αρκετά. Δες με ποιους τρόπους θα μπορέσεις να ανακουφίσεις το παιδί σου από τα συμπτώματα που παρουσιάζει το κοινό κρυολόγημα.

Πολλή ξεκούραση

Οι αρρώστιες περνούν με την ξεκούραση. Ο οργανισμός χρειάζεται δύναμη, αντοχή και περίσσεια ενέργειας για να μπορέσει να καταπολεμήσει την αρρώστια. Ένα παιδί που τρέχει μέσα στο σπίτι –αν και με τον πυρετό δεν έχουν όρεξη να το κάνουν- ξοδεύει την ενέργειά του άσκοπα. Αν θέλει να κοιμηθεί άφησέ το να κοιμηθεί. Άλλοι τρόποι για να το κρατήσεις ήσυχο στο κρεβάτι του ή στον καναπέ, είναι μια παιδική ταινία ή ένα παιχνίδι που θα παίξετε παρέα.

Υδρατμοί

Όταν η ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι αρκετά ξηρή, δυσκολεύεται η αναπνοή του παιδιού. Δεν λέμε ότι πρέπει να υπάρχει υγρασία στο σπίτι. Αυτό είναι κάτι άλλο που οπωσδήποτε θα έκανε την κατάσταση χειρότερη. Ένα ζεστό μπάνιο για αρκετή ώρα, θα βοηθούσε τους πόρους του παιδιού να ανοίξουν και να απελευθερώσουν την αρρώστια. Ακόμη, θα βοηθούσαν την καταρροή του εντυπωσιακά σημαντικά.

Σταγόνες για τη μύτη

Όταν τα παιδιά είναι πολύ μικρά και δεν αντιλαμβάνονται πώς πρέπει να φυσήξουν τη μύτη τους, πρέπει να τα βοηθήσεις εσύ. Υπάρχουν σταγόνες ή φυσιολογικούς ορός  που θα πρέπει να του βάλεις και στη συνέχεια να αδειάσεις τη μύτη του με το ειδικό από σιλικόνη «εργαλειάκι» που θα βρεις στο φαρμακείο. Είναι εξαιρετικά μαλακό και δεν θα το τραυματίσει. Αντιθέτως, θα το ανακουφίσει σημαντικά μια και μόνο του δεν μπορεί να το κάνει ακόμα.

Πολλά υγρά

Είναι εξαιρετικά δύσκολο αλλά πρέπει να βρεις τρόπους να το κάνεις να πίνει περισσότερα υγρά από ότι όταν δεν είναι άρρωστο. Τα υγρά καθαρίζουν τον οργανισμό. Προτίμησε να μην δώσεις χυμούς εμπορίου που έχουν άφθονη ζάχαρη. Μια πορτοκαλάδα με μπόλικο μέλι (αν το επιτρέπει η ηλικία του παιδιού) είναι ό,τι πρέπει. Το μέλι το προτείνουμε αφενός για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, αφετέρου γιατί θα σπάσει την οξύτητα του πορτοκαλιού, που δεν είναι ό,τι καλύτερο για έναν πολύ ερεθισμένο λαιμάκο. Άφθονο νερό, χλιαρά ροφήματα. Προσοχή όμως ποτέ καυτά ροφήματα. Τα καυτά ροφήματα ερεθίζουν τον λαιμό περισσότερο.

Υπομονή και περαστικά!

 

Originally posted 2017-10-09 14:14:18.