Πώς επιλέγουμε τη σωστή ρακέτα
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΦΗΒΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΙΔΙ

Πώς επιλέγουμε τη σωστή ρακέτα

August 13, 2020

author:

Parenting.gr

Πώς επιλέγουμε τη σωστή ρακέτα

shutterstock_344318057

Η επιλογή της σωστής ρακέτας είναι ένας βασικός παράγοντας για τον ενδιαφερόμενο αγοραστή. Με τη μεγάλη ποικιλία που υπάρχει στην αγορά και τις πιθανότητες να επιλέξουμε τη λάθος ρακέτα που θα επηρεάσει αρνητικά το παιχνίδι μας – για να μην αναφέρουμε το πορτοφόλι μας – είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις μεταβλητές που συνθέτουν τη σύγχρονη ρακέτα.

Ανάλογα με το τενιστικό επίπεδο που βρισκόμαστε θα πρέπει να επιλέξουμε και την ρακέτα μας.

Το βασικό κριτήριο για να επιλέξουμε την κατάλληλη ρακέτα είναι αν ψάχνουμε για δύναμη στο χτύπημα της μπάλας ή για έλεγχο.

Για τους αρχάριους προτείνετε μια ρακέτα ελαφριά και εύκολη στη διαχείριση της ενώ ταυτόχρονα προσφέρει δύναμη, ενώ για τους είδη καλούς παίκτες προτείνετε ρακέτα που θα παρέχει περισσότερο έλεγχο στο παιχνίδι τους και ακρίβεια στα χτυπήματα τους.

Οι παίκτες που είναι αρχάριοι χρειάζονται μια ελαφρύτερη ρακέτα που μπορεί να προσθέσει περισσότερη δύναμη στο swing τους. Οι ρακέτες για δύναμη είναι ελαφριές ( 230 – 285 gr ) και διαθέτουν μεγάλο μέγεθος κεφαλής ( 100 – 115 in2 ) που βοηθά ιδιαίτερα στο να διορθώνει τα λάθη.Το μήκος της ρακέτας είναι λίγο μεγαλύτερο ενώ το κέντρο βάρους της είναι προς τη κεφαλή της ρακέτας για να παρέχει επιπλέον ροπή στο χτύπημα. Επίσης η διάταξη των χορδών στις συγκεκριμένες ρακέτες παρέχει περισσότερη δύναμη που βοηθά ιδιαίτερα τον αρχάριο στο να έχει πολλά χτυπήματα στο βάθος του γηπέδου αλλά και να δίνει περισσότερο spin στη μπάλα έτσι ώστε να ξεπερνά το εμπόδιο του φιλέ σχετικά εύκολα. Στην περίπτωση όμως της επιλογής ελαφριάς ρακέτας κερδίζουμε στη δύναμη αλλά έχουμε μειωμένο έλεγχο. Η συγκεκριμένη επιλογή ρακέτας είναι κατάλληλη περισσότερο για παίκτες που βρίσκονται στο πρώτο στάδιο εκμάθησης ή έχουν μικρή αιώρηση της κεφαλής της ρακέτας πριν το χτύπημα της μπάλας.

Οι παίκτες που έχουν εμπειρία επιλέγουν ρακέτες που παρέχουν εξαιρετικό έλεγχο, όπου σε αυτό συμβάλει ο συνδυασμός σε περιεκτικότητα ανθρακονημάτων υψηλής ποιότητας, καθώς επίσης και η πυκνή διάταξη των χορδών για μεγαλύτερη ακρίβεια στα χτυπήματα τους ( έλεγχος ). Το βάρος τους κυμαίνεται ανάλογα με το επίπεδο του αθλητή από ( 300 – 340 gr ), ενώ σε επαγγελματικό επίπεδο μπορεί το βάρος το ρακετών να είναι μεγαλύτερο από 340 gr ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του αθλητή. Το μέγεθος κεφαλής είναι μικρότερο ( 95 – 99 in2 ) ενώ το κέντρο βάρους της ρακέτας είναι προς τη λαβή έτσι ώστε να παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στη χρήση της.

Η ιδέα είναι να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της δύναμης και του ελέγχου. Γι’ αυτό και η μεγάλη ποικιλία ρακετών που κυκλοφορούν στην αγορά μάς ευνοεί προκειμένου να κάνουμε τη σωστή επιλογή. Μπορούμε να βρούμε ρακέτες με οποιονδήποτε συνδυασμό αυτών των δύο μεταβλητών, της δύναμης και του ελέγχου, έτσι ώστε να καταλήξουμε στην ιδανική που ταιριάζει στην εμπειρία μας και το επίπεδο που έχουμε αυτή τη στιγμή.

Ο εξοπλισμός για το τένις δεν είναι απαραίτητα ακριβός και μπορούμε να βρούμε μέχρι και τις πιο επώνυμες ρακέτες, όπως τις ρακέτες Wilson, σε πολύ καλές τιμές.

Διαβάστε επίσης:

Ασκήσεις για Prenatal yoga

Aqua yoga στην εγκυμοσύνη και κατακράτηση υγρών

Originally posted 2016-03-06 08:32:59.