Πώς είναι να χάνεις το μωρό σου πριν γεννηθεί: ένα δυνατό φωτογραφικό project για την αποβολή
LIFESTYLE

Πώς είναι να χάνεις το μωρό σου πριν γεννηθεί: ένα δυνατό φωτογραφικό project για την αποβολή

March 23, 2023

author:

Parenting.gr

Πώς είναι να χάνεις το μωρό σου πριν γεννηθεί: ένα δυνατό φωτογραφικό project για την αποβολή

Η αποβολή που βιώνουν πολλές γυναίκες είναι μια επώδυνη ψυχικά κατάσταση. Η Dana Dewwdoff-Carney από το New Jersey δεν έχει νιώσει ποτέ μεγαλύτερο πόνο από εκείνον της απώλειας του μωρού της, κατά την 14η εβδομάδα κύησης τον Ιούνιο. «Ήταν το λάθος μωρό και το σώμα σου έκανε τη δουλειά του για να το ξεφορτωθεί», αυτή ήταν η διατύπωση του γιατρού της όταν της ανακοίνωσε ότι κάτι δεν είχε πάει καλά με την εγκυμοσύνη της. Το σοκ για εκείνη ήταν μεγάλο και για το ίδιο το συμβάν της απώλειας του μωρού αλλά και εξαιτίας ατης διατύπωσης του γιατρού της. Κάπως έτσι δημιούργησε ένα υπέροχο φωτογραφικό project για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τις αποβολές, σχετικά με την παλινδρόμηση κύησης που κάνει πολλές γυναίκες, πολλές οικογένειες να υποφέρουν.

H Andrea έχασε το μωρό της την 9η εβδομάδα της κύησης. «Πότε θα αποκτήσεις παιδιά;», γράφει ο μαυροπίνακας δίπλα στον οποίο έχει φωτογραφηθεί. Πόσοι άνθρωποι ανάμεσά μας δεν ρωτούν –δίχως να ξέρουν- άλλοτε από αδιακρισία άλλοτε από ενδιαφέρον «Γιατί δεν κάνεις παιδιά;»…

Η Christina συχνά λέει ότι ίσως ήταν γραφτό να συμβεί για την απώλεια του γιου της την 25η εβδομάδα της κύησης.

Η Morgan από την άλλη πλευρά έχει γεννήσει ένα παιδί που πέθανε στη γέννα και έχει βιώσει 2 αποβολές. Οι άνθρωποι της λένε συχνά «Μα δεν έζησε ποτέ» για τον γιο της Lennon που πέθανε στη γέννα.

«Χρειάζεται έναν αδελφό», λένε συχνά οι άνθρωποι σε μια άλλη γυναίκα που γέννησε έναν γιο τον Dylan ο οποίος πέθανε στη γέννα, έχει βιώσει μια αποβολή και ομορφαίνει τη ζωή της ο γιος της Eddie.

Originally posted 2018-10-26 16:17:00.