Πόσο εκνευριστικό είναι να είσαι κορίτσι στην εφηβεία
ΕΦΗΒΟΣ ΠΑΙΔΙ

Πόσο εκνευριστικό είναι να είσαι κορίτσι στην εφηβεία

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Πόσο εκνευριστικό είναι να είσαι κορίτσι στην εφηβεία

Σήμερα είσαι πια μια μεγάλη γυναίκα που πρέπει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής. Τα χρόνια της εφηβείας σου τα θυμάσαι με νοσταλγία, αφού μπορεί να μην ήταν περίπατος σε ροδοπέταλα σίγουρα όμως δεν ήταν τόσο δύσκολα όσο σήμερα. Είσαι μπροστά σε λογαριασμούς ατέλειωτους και αμέτρητους, την ίδια ώρα το make up μοιάζει ξένο σώμα στην επιδερμίδα σου και εκείνες οι δυσκολίες με το σχολείο του παιδιού μόνο χαμόγελα δεν σου δίνουν.

Για να μην γκρινιάζεις, καταγράψαμε όλα εκείνα που σε βασάνιζαν στην εφηβεία. Για να δεις ότι κάθε ηλικία έχει τα θέματά της και τα πάντα είναι ζήτημα διαχείρισης…

Θυμάσαι τότε που ντρεπόσουν για την ανάπτυξή σου;

Ένα από τα πρώτα θέματα που έχεις να αντιμετωπίσεις στην εφηβεία είναι η αλλαγή στο σώμα σου. Ξαφνικά γίνεσαι γυναίκα. Όλοι σε κοιτούν παράξενα –ή έτσι νομίζεις- στο στήθος και σχολιάζουν το ύψος σου. «Ολόκληρη γυναίκα της παντρειάς, έγινε», ακούς ξανά και ξανά και ντρέπεσαι για την σωματική σου ανάπτυξη.

Κανένας δεν σε παίρνει στα σοβαρά

Όταν είσαι στην εφηβεία, είναι πάρα πολύ δύσκολο να σε πάρουν στα σοβαρά. Όσο και αν βρίσκεσαι στο όριο της ενηλικίωσης ή στον δρόμο προς αυτήν και το μυαλό σου έχει αρχίσει να πήζει. Για τους άλλους, είσαι ένα κορίτσι στην εφηβεία δηλαδή ούτε ακριβώς παιδί αλλά ούτε και μεγάλη. Άρα; Λέγε ό,τι θέλεις. Απλώς δεν σε ακούνε!

Drama Queen!

Στην εφηβεία από χαμογελαστό χαζοχαρούμενο μετατρέπεσαι σε drama queen. Όλα είναι ικανά να σε κάνουν να κλάψεις ή έστω να νιώσεις βαθιά προδοσία. Η φίλη σου που δεν σε πήρε μαζί της στη βόλτα, το αγόρι σου που δεν τηλεφώνησε για καληνύχτα, η μαμά σου που έφτιαξε φακές για μεσημεριανό. Δηλαδή, έλεος! Όλοι πια τόσο εναντίον σου;!

Κάτι λιγότερο από την σημερινή πεθερά σου

Στην εφηβεία γίνεσαι ο πιο επικριτικός τύπος που υπάρχει. Κάτι λιγότερο από την πεθερά σου δηλαδή. Ό,τι κάνουν οι άλλοι είναι λάθος. Οι γονείς σου προφανώς και ευθύνονται για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας. Είσαι τόσο τοξική που ούτε εσύ δεν σε αντέχεις… Άσε που με τις φίλες σου έχεις απίστευτα σκαμπανεβάσματα. Το πρωί τις λατρεύεις, το απόγευμα τις θάβεις σε άλλες παρέες και τη νύχτα δεν θέλεις ούτε να τις ξέρεις. Ευτυχώς είναι και εκείνες στην εφηβεία και έχουν μια ίδια συμπεριφορά απέναντί σου. Forever friends, βρε!

Κοκκινίζεις με το παραμικρό

Κολακεύεσαι όταν σου λένε ότι γίνεσαι μια υπέροχη δεσποινίδα αλλά δεν μπορείς να κρύψεις τα κατακόκκινα μάγουλά σου. Χαμηλώνεις το βλέμμα και έχεις πάρα πολλή πλάκα αλλά έτσι συμβαίνει όταν ανθίζεις!

Εισέρχεσαι στη φύση των γυναικών

Κοινώς ξεκινά η έμμηνος ρύση σου. Υποφέρεις, πονάς, έχεις κυκλοθυμική συμπεριφορά και δεν μπορείς να φορέσεις ό,τι θέλεις. Άσε που βγάζεις σπυράκια και αυτό κάνει τα πράγματα πολλαπλάσια χειρότερα… Σε μερικά χρόνια βέβαια έχεις να αντιμετωπίσεις τις ρυτίδες, οπότε μην γκρινιάζεις και πολύ.

Πηγή