Πόσο ασφαλής είναι η δίαιτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Πόσο ασφαλής είναι η δίαιτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

December 24, 2019

author:

Parenting.gr

Πόσο ασφαλής είναι η δίαιτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

healthypregnancyΣήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας που καθιερώθηκε το 1992 από την Μέρι Έβανς-Γιανγκ, στη Μεγάλη Βρετανία και έχει ως στόχο να υπενθυμίζει σε όλους μας να αποδεχτούμε το σώμα μας όπως είναι! Σίγουρα είναι μια γιορτή που θα αρέσει σε πολλούς από εμάς που δεν μας αρέσουν οι δίαιτες!

Σε πολλές περιπτώσεις η δίαιτα μπορεί να ωφελήσει την υγεία μας και τον οργανισμό μας με τις οδηγίες των ειδικών ώστε να μην επιφέρουμε καμία απολύτως βλάβη. Όμως όπως λένε οι πιο πολλοί ειδικοί όσο φροντίζουμε τη διατροφή μας και καταναλώνουμε θρεπτικά και υγιεινά μαγειρεμένα φαγητά τις κατάλληλες ώρες τότε δε θα χρειαζόμαστε σκληρές δίαιτες.

Αυτό φυσικά ισχύει και για την περίοδο της εγκυμοσύνης. Όσο και να αλλάζει το σώμα μιας εγκύου, δεν είναι ασφαλές το να προβεί μια έγκυος σε δίαιτα καθώς αυτή η ενέργεια μπορεί να βλάψει το έμβρυο. Το σώμα της εγκύου ήδη εργάζεται αρκετά για να παρέχει στο έμβρυο την κατάλληλη υποστήριξη για την ανάπτυξή του και χρειάζεται την απαραίτητα διατροφική ενέργεια. Με τη δίαιτα είναι πολύ πιθανόν ο οργανισμός μας να μην λαμβάνει τα απαραίτητα συστατικά και βιταμίνες για την ομαλή λειτουργία του και αυτό να έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη του εμβρύου.

Η καλύτερη λύση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όπως συμβουλεύουν και οι ειδικοί είναι η υγιεινή διατροφή και η επιτρεπόμενη άσκηση. Με αυτόν τον τρόπο φροντίζει όχι μόνο για την επιβίωση και την ομαλή ανάπτυξη του αγέννητου παιδιού σου αλλά και το δικό σου σώμα για να μην πάρεις περιττά κιλά και βάρος. Με το να αποφεύγεις όλα τα παχυντικά τρόφιμα που ούτως ή άλλως δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω σε θρεπτικά συστατικά παρά μόνο λίπη και θερμίδες, βοηθάς στο να μην πάρεις περισσότερο βάρος από το αναμενόμενο της εγκυμοσύνης και δίνεις την ευκαιρία στο σώμα σου να απορροφήσει μόνο ευεργετικές και υγιεινές ουσίες. Ταυτόχρονα το έμβρυο παίρνει όσα χρειάζεται χωρίς να του λείπει τίποτα και μεγαλώνει χωρίς να σου προσθέτει περιττά παραπανίσια κιλά!Healthy pregnancy eating salad

Αντί λοιπόν να ανησυχούμε για δίαιτες ας λάβουμε αυτήν την περίοδο των 9 μηνών ως μια γλυκιά περιπέτεια της ζωής μας που θα αλλάξει στο καλύτερο την καθημερινότητά μας. Η αλλαγή στο σώμα μας μπορεί να φαίνεται περίεργη ή να μας δυσανασχετεί αλλά το να φροντίζουμε σωστά τον εαυτό μας φροντίζουμε ταυτόχρονα και το μωράκι που θα φέρουμε στον κόσμο! Ευκαιρία λοιπόν να υιοθετήσουμε τις σωστές διατροφικές συνήθειες και τη σωστή άσκηση για να έχουμε ένα υγιές σώμα κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη!

Διάβασε επίσης: Τα 10 βήματα για μια υγιή εγκυμοσύνη

Originally posted 2015-05-06 04:30:30.