Πόσο απαραίτητη είναι μια after school babysitter για τη δική σας οικογένεια;
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ

Πόσο απαραίτητη είναι μια after school babysitter για τη δική σας οικογένεια;

July 22, 2021

author:

Parenting.gr

Πόσο απαραίτητη είναι μια after school babysitter για τη δική σας οικογένεια;

Στην προσπάθεια  να ανταπεξέλθει και η δική σας οικογένεια, στις αυξημένες οικονομικές ανάγκες της εποχής, είναι πολύ πιθανό να έχει και τους δυο γονείς εκτός σπιτιού. Είναι επίσης πολύ πιθανό να επιστρέφετε στο σπίτι σας μετά τις 18:00, φορτωμένοι με έννοιες, ευθύνες και δουλειά από το γραφείο, ξεσπώντας δυστυχώς σε ανθρώπους που δε φταίνε . Τα παιδιά έχουν ήδη σχολάσει από τις 13:00 ή στην καλύτερη περίπτωση, εάν συμμετέχουν(ή εάν υπάρχει) στη φύλαξη του σχολείου το αργότερο στις 16:00.

Τι γίνεται, λοιπόν, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα που το παιδί θα πρέπει να φύγει από το σχολείο αλλά εσείς δεν έχετε ακόμα σχολάσει; Αυτός ο χρόνος είναι πολύτιμος για τα παιδιά, καθώς είναι ο ελεύθερος χρόνος που έχουν για να φάνε, να ξεκουραστούν και να απασχοληθούν, προκειμένου να μπορέσουν στη συνέχεια να συγκεντρωθούν και να μελετήσουν τα μαθήματά τους.

Δεν πρέπει, λοιπόν, σε καμία περίπτωση να αφήσετε αυτό το χρόνο να χαθεί κι η ιδανικότερη λύση είναι, εάν μπορείτε, να προσλάβετε μια after school baby sitterΗ διαδικασία της επιλογής δε διαφέρει σε τίποτα από την επιλογή μιας σταθερής (ή all day) babysitter. Παρόλο που οι ώρες που θα μένει με το παιδί σας είναι λίγες, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι ένας άνθρωπος που θα μένει μόνος του με το παιδί σας. Για αυτό, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να βεβαιωθείτε ότι πληροί τις προδιαγραφές που έχετε εσείς θέσει και ότι έχετε ακολουθήσει τα σωστά βήματα για την επιλογή.

 

Ας δούμε αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε:

Προετοιμασία

Με δεδομένο ότι το σχολείο στη δική μας χώρα ξεκινάει τον Σεπτέμβριο και συνήθως αυτή είναι και η περίοδος που επιστρέφετε κι εσείς στη δουλειά, θα πρέπει να ξεκίνησετε τη διαδικασία επιλογής από το καλοκαίρι.  Έτσι, όταν θα έρθει η ώρα που θα τη χρειαστείτε,  θα έχετε καταλήξει στην καταλληλότερη υποψήφια για εσάς.

 

Καθορίστε λεπτομερώς το πρόγραμμα σας

Προκειμένου να χτίσετε μια σωστή σχέση με τη babysitter, πρέπει εσείς να είστε συγκεκριμένοι στις απαιτήσεις σας και εκείνη να τηρεί το ωράριο της. Δηλαδή, καθορίστε ακριβώς την ώρα που θέλετε να είναι σπίτι και την ώρα που θα φεύγει. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσετε από πριν, ποιός θα παραλαμβάνει το παιδί από το σχολείο. Εάν το σχολείο είναι κοντά, μπορεί να πηγαίνει με τα πόδια ή εάν έχει αμάξι και την εμπιστεύεστε μπορεί να πηγαίνει με το αμάξι να παραλαμβάνει το παιδί. Εάν το παιδί επιστρέφει με  το σχολικό, πρέπει να την ενημερώσετε να βρίσκεστε συγκεκριμένη ώρα στο σημείο παραλαβής. Όλα αυτά είναι λεπτομέρειες που μετράνε και  καθορίζουν την καθημερινότητα του παιδιού.
Καθορίστε τις απαιτήσεις σας

Πριν κάνετε οποιαδήποτε πρόσληψη, πρέπει να ξεκαθαρίσετε τί θέλετε εσείς από το άτομο απέναντι σας. Αυτό θα εξαρτηθεί και από την ηλικία που βρίσκεται το παιδί σας. Εάν πηγαίνει στο νηπιαγωγείο, τότε σχολάει νωρίτερα και χρειάζεται έναν άνθρωπο να το απασχολεί δημιουργικά, να το πειθαρχεί και να το κοιμίζει για μεσημέρι. Επίσης, ανάλογα την ώρα επιστροφής ίσως χρειαστεί να το πηγαίνει σε κάποια εξωσχολική δραστηριότητα.

 

Βρείτε την καταλληλότερη για εσάς

Αφού έχετε καταλήξει στο πρόγραμμα και τις απαιτήσεις σας, τότε πρέπει να ορίσετε αντίστοιχα τις ερωτήσεις που θα κάνετε στις υποψήφιες. Το καλύτερο είναι να ψάξετε ένα άτομο που να μένει στην γειτονιά ή στην περιοχή σας γενικότερα, προκειμένου να ξέρει τις διαδρομές και τους δρόμους. Επίσης, να βεβαιωθείτε ότι ξέρει να οδηγεί και να ελέγξετε το δίπλωμα της. Εάν ψάχνετε για παιδαγωγό και δασκάλα τότε σίγουρα πρέπει να επιλέξετε μια εξειδικευμένη επαγγελματία ενώ εάν θέλετε απλά να προσέχει και να απασχολεί το παιδί για 2-3 ώρες τότε μπορείτε να κοιτάτε πιο “απλές” επιλογές. Η διαδικασία του διαβάσματος μετά το σχολείο είναι περίπλοκη και απαιτεί ξεχωριστή αναζήτηση.

 

Η after school baby sitter, είναι μια πολύτιμη βοηθός για εσάς καθώς θα σας υποστηρίζει τις κρίσιμες ώρες της ημέρας που εσείς είστε ακόμα στην δουλειά ενώ το παιδί σας πρέπει να γυρίσει σπίτι. Πέρα από αυτό,  βοηθά το παιδί να ακολουθεί ένα πρόγραμμα και αναλαμβάνει δουλειές που όταν δεν γίνονται δημιουργούνται προβλήματα και εντάσεις.

Originally posted 2017-02-06 04:30:07.