Πως να διαλέξεις χρώματα για την κρεβατοκάμαρα!
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Πως να διαλέξεις χρώματα για την κρεβατοκάμαρα!

March 3, 2023

author:

Parenting.gr

Πως να διαλέξεις χρώματα για την κρεβατοκάμαρα!

*temp*Έχεις ποτέ σκεφτεί ότι τα χρώματα είναι από τις πιο σημαντικές πτυχές που πρέπει να εξετάσετε, όταν ετοιμάζετε την κρεβατοκάμαρά σας; Κατά την επιλογή των χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα, ένα συχνό ερώτημα που τίθεται είναι η επίδραση του χρώματος στην διάθεσή μας, αφού η ψυχολογία των χρωμάτων έχει αποδείξει ότι η αντίληψη, οι σκέψεις και οι αντιδράσεις μας επηρεάζονται από τα χρώματα γύρω μας.
Τα χρώματα και οι σημασίες τους έχουν εξελιχθεί μέσα στους αιώνες και είναι εύκολο για τον καθένα από εμάς να παρατηρήσει ότι όταν βρισκόμαστε σε ένα δωμάτιο, τα χρώματα των τοίχων και τα αντικείμενα μας επηρεάζουν. Η διάθεσή μας μπορεί να αλλάξει από τη μία απόχρωση στην άλλη. Είτε πρόκειται για ένα κλασικό design, είτε για ένα πολύ μοντέρνο υπνοδωμάτιο, το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο, ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός από εμάς, αντανακλώντας το στυλ και τη διάθεσή μας. Μπορούμε να επιλέξουμε ένα συγκεκριμένο χρώμα επειδή μας αρέσει, επειδή το είδαμε κάπου ή επειδή είναι τάση στην εσωτερική διακόσμηση. Μερικοί άνθρωποι παίρνουν γρήγορες αποφάσεις όταν πρόκειται για την επιλογή των εσωτερικών χρωμάτων, επειδή δεν γνωρίζουν ακριβώς από που να αρχίσουν.
bedroom-colors-8Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, έχουν την τάση να αναφέρονται στην ψυχολογία των χρωμάτων για να παρέχουν διαφορετικά στυλ δωματίων, στα χρώματα που διεγείρουν την επιθυμητή ατμόσφαιρα. Η κρεβατοκάμαρα είναι το δωμάτιο όπου το ζευγάρι θέλει να περνά ποιοτικό χρόνο, για απομόνωση και χαλάρωση στο τέλος της ημέρας. Με αυτή τη λογική, συχνά οι σχεδιαστές επιλέγουν χρώματα που να παρέχει έναν ήρεμο και χαλαρό ύπνο.
Η επιλογή των κατάλληλων αποχρώσεων για την κρεβατοκάμαρα εξαρτάται από την ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε. Πριν κάνετε την επιλογή, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω:

  • Τα τελευταία χρόνια, τα ουδέτερα χρώματα έχουν γίνει μια πραγματική τάση για τα υπνοδωμάτια. Οι φωτεινές ή ματ αποχρώσεις του κρεμ,του μπεζ και του καφέ είναι πολύ δημοφιλείς. Τα ουδέτερα χρώματα είναι μια καλή επιλογή για κρεβατοκάμαρες, ιδίως επειδή μπορούν να συνδυαστούν επιτυχώς με σχεδόν οποιοδήποτε άλλο χρώμα.
  • Τα καλύτερα χρώματα τοίχου για κρεβατοκάμαρα, που κάνουν το δωμάτιο να δείχνει ειρηνικό είναι το μπλε, το μωβ της λεβάντας, οι αποχρώσεις του πράσινου ή ακόμη και το ροζ για παιδικά δωμάτια. Το πράσινο αντικατοπτρίζει την ενέργεια, την ηρεμία, την ισορροπία, την ασφάλεια τη σταθερότητα και την επαφή με την φύση. Το μπλε εκπέμπει μια αίσθηση ηρεμίας, πίστης, γαλήνης, εξουσίας, προστασίας, διέγερσης της σκέψης, καθυστέρησης της πείνας και πρόληψης των εφιαλτών. Το μωβ συνδέεται με τη γονιμότητα, την ευτυχία, την δημιουργικότητα, αλλά θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με άλλα χρώματα επειδή είναι μια δύσκολη απόχρωση.

bedroom-colors-7-600x450Όμως, αν επιλέξετε αυτά τα χρωμάτων σε μικρά υπνοδωμάτια, μπορεί να καταλήξει να φαίνεται μικρότερο. Μπορείτε όμως, να τα συνδυάσετε με κάποια παστέλ χρώματα. Για παράδειγμα, αν θέλετε για δημιουργήσετε ένα ήρεμο, ειρηνικό αλλά και κλασικό περιβάλλον, δοκιμάστε πρασινογάλαζο συνδυασμένο με μόκα ή σκονισμένο τριαντάφυλλο σε συνδυασμό με ανοιχτό γκρι.

  • Συνιστάται να αποφεύγουμε τις αποχρώσεις του σκούρου γκρι στο υπνοδωμάτιο, επειδή μπορεί να προκαλέσουν αισθήματα θλίψης και άγχους.
  • Αν και δεν συνιστάται πάντα για μια κρεβατοκάμαρα, μπορείς να επιλέξεις επίσης πορτοκαλί, κίτρινο ή αποχρώσεις του κόκκινου, αλλά να θυμάσαι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις αυτών των χρωμάτων, διότι η χρήση των πιο σκούρων θα κάνει το υπνοδωμάτιο σας να δείχνει καταθλιπτικό. Μην χρησιμοποιείτε τέτοια χρώματα σε μικρά υπνοδωμάτια, δεδομένου ότι θα τα κάνει να φαίνονται ακόμα μικρότερα. Αν πραγματικά θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρώματα, δοκιμάστε να διακοσμήσετε έναν τοίχο μόνο και βάψτε τους υπόλοιπους με ουδέτερα. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε σε κάθε είδους συνδυασμό ανάλογα με τη διάθεση που θέλετε για να δημιουργήσετε. Για παράδειγμα, για να δώσετε μια αναζωογονητική αίσθηση στο δωμάτιό σας, επιλέξτε φωτεινό κίτρινο με ζεστό γκρι, ή φωτεινό κοραλλί με κάτι ουδέτερο. Οι συνδυασμοί ζεστών αποχρώσεων, όπως το χρυσό και το καφέ του σχιστόλιθου θα κάνουν τον χώρο να δείχνει φιλόξενος και χαλαρωτικός ταυτόχρονα.
  • bedroom-colors-17-600x639Το λευκό, μπορεί να είναι μια τέλεια επιλογή για κρεβατοκάμαρα, ειδικά αν έχετε έναν πιο περιορισμένο προϋπολογισμό. Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια αξεσουάρ σε παστέλ χρώματα για να φτιάξετε ένα τέλειο λευκό υπνοδωμάτιο.
  • Το χρώμα των τοίχων υπνοδωμάτιο θα πρέπει επίσης να ταιριάζει με το χρώμα των επίπλων της κρεβατοκάμαρα.
  • Το χρώμα του υπνοδωματίου θα πρέπει επίσης να συμπληρώνει το υπόλοιπο στυλ του σπιτιού σας.

Διάβασε ακόμα: Οι 7 καλύτερες χρωματικές επιλογές για το παιδικό δωμάτιο! bedroom-colors-12-600x401

Originally posted 2015-02-21 04:19:04.