Πως θα φτιάξεις χειροποίητο eyeliner!
ΜΟΔΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Πως θα φτιάξεις χειροποίητο eyeliner!

March 9, 2023

author:

Parenting.gr

Πως θα φτιάξεις χειροποίητο eyeliner!

maxresdefaultΥπάρχουν διάφοροι λόγοι για να μπούμε στην διαδικασία να κατασκευάσουμε μόνες μας καλλυντικά στο σπίτι. Ένας πολύ καλός από αυτούς, είναι η αναζήτηση πιο φυσικών υλικών που γνωρίζουμε πολύ καλά την προέλευσή τους. Φυσικά, στο εμπόριο κυκλοφορούν περίφημα προϊόντα, με εγγυημένη ποιότητα και καταλληλότητα για κάθε ξεχωριστή περίπτωση επιδερμίδας. Άλλο κίνητρο θα μπορούσε να είναι μια προσπάθεια για εξοικονόμηση χρημάτων, αφού σχεδόν πάντα τα υλικά για τα χειροποίητα καλλυντικά είναι απλά προϊόντα που έχουμε στην κουζίνα μας. Αν και τελικά, μάλλον ο κυριότερος λόγος που μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με την παραγωγή καλλυντικών, είναι ότι αποτελεί ακόμα έναν τρόπο να εκφράσουμε την δημιουργικότητα μας και την φροντίδα για τον εαυτό μας! Ας δούμε πως θα φτιάξουμε χειροποίητο eyeliner με απλά φυσικά υλικά:

Υλικά
4 κάψουλα ενεργού άνθρακα
Λίγες σταγόνες αποσταγμένου νερού

Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό δοχείο τοποθετούμε τις 4 κάψουλες ενεργού άνθρακα. Προσθέτουμε 2 σταγόνες νερό και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε νερό σταγόνα σταγόνα ανακατεύοντας μέχρι τα κάρβουνα να αρχίσουν να σβολιάζουν.
2. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το μείγμα σε ένα άδειο και καθαρό βαζάκι από κασσίτερο σκιά ματιών και πιέζουμε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει εντελώς λείο.
3. Για να το χρησιμοποιήσουμε, παίρνουμε ένα μικρό πινέλο, το βουτάμε στο μείγμα και το χρησιμοποιούμε όπως θα κάναμε με ένα κανονικό eyeliner!
4. Αν θέλουμε να πετύχουμε μια παραλλαγή του χρώματος, δοκιμάζουμε να προσθέσουμε λίγη σκόνη κακάο για καφέ, ενώ για γκρι απλά χρησιμοποιούμε λιγότερο ενεργό άνθρακα.

Διάβασε επίσης: Πως θα φτιάξεις χειροποίητη πούδρα!

Originally posted 2015-02-25 04:49:48.