Πως θα φτιάξεις χειροποίητο ρουζ!
ΜΟΔΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Πως θα φτιάξεις χειροποίητο ρουζ!

February 6, 2023

author:

Parenting.gr

Πως θα φτιάξεις χειροποίητο ρουζ!

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να μπούμε στην διαδικασία να κατασκευάσουμε μόνες μας καλλυντικά στο σπίτι. Ένας πολύ καλός από αυτούς, είναι η αναζήτηση πιο φυσικών υλικών που γνωρίζουμε πολύ καλά την προέλευσή τους. Φυσικά, στο εμπόριο κυκλοφορούν περίφημα προϊόντα, με εγγυημένη ποιότητα και καταλληλότητα για κάθε ξεχωριστή περίπτωση επιδερμίδας. Άλλο κίνητρο θα μπορούσε να είναι μια προσπάθεια για εξοικονόμηση χρημάτων, αφού σχεδόν πάντα τα υλικά για τα χειροποίητα καλλυντικά είναι απλά προϊόντα που έχουμε στην κουζίνα μας. Αν και τελικά, μάλλον ο κυριότερος λόγος που μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με την παραγωγή καλλυντικών, είναι ότι αποτελεί ακόμα έναν τρόπο να εκφράσουμε την δημιουργικότητα μας και την φροντίδα για τον ευατό μας! Ας δούμε πως θα φτιάξουμε χειροποίητο ρουζ με απλά φυσικά υλικά:

Υλικά
σκόνη αραρούτι
σκόνη ιβίσκου
κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Ξεκινάμε με μια βάση από 1 κ.σ. σκόνη αραρούτης. Προσθέτουμε 1 κ.γ. σκόνη ιβίσκου ή και περισσότερο, μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό χρώμα. Προσθέτουμε κανέλα για πιο σκούρο και λαμπερό αποτέλεσμα.
2. Η σκόνη ιβίσκου, δίνει μια ωραία λεπτή ροζ λάμψη, αλλά σε κάποιες μπορεί να φαίνεται πάρα πολύ απαλή. Εναλλακτικά, μπορούμε επίσης να δοκιμάσουμε σκόνη από ρίζα Alkanet, η οποία έχει έναν πιο πλούσιο και πιο κοκκινωπό τόνο. Αλλά σε κάθε περίπτωση, προσθέτουμε το χρώμα σταδιακά.

Διάβασε επίσης: 10 λάθη στο makeup που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη!

Originally posted 2015-02-05 04:23:51.