Πως θα φτιάξεις χειροποίητη πούδρα!
ΜΟΔΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Πως θα φτιάξεις χειροποίητη πούδρα!

February 26, 2023

author:

Parenting.gr

Πως θα φτιάξεις χειροποίητη πούδρα!

806a2dffd1585b3e36c572aabd029b98Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να μπούμε στην διαδικασία να κατασκευάσουμε μόνες μας καλλυντικά στο σπίτι. Ένας πολύ καλός από αυτούς, είναι η αναζήτηση πιο φυσικών υλικών που γνωρίζουμε πολύ καλά την προέλευσή τους. Φυσικά, στο εμπόριο κυκλοφορούν περίφημα προϊόντα, με εγγυημένη ποιότητα και καταλληλότητα για κάθε ξεχωριστή περίπτωση επιδερμίδας. Άλλο κίνητρο θα μπορούσε να είναι μια προσπάθεια για εξοικονόμηση χρημάτων, αφού σχεδόν πάντα τα υλικά για τα χειροποίητα καλλυντικά είναι απλά προϊόντα που έχουμε στην κουζίνα μας. Αν και τελικά, μάλλον ο κυριότερος λόγος που μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με την παραγωγή καλλυντικών, είναι ότι αποτελεί ακόμα έναν τρόπο να εκφράσουμε την δημιουργικότητα μας και την φροντίδα για τον εαυτό μας! Ας δούμε πως θα φτιάξουμε χειροποίητη πούδρα με απλά φυσικά υλικά:

Υλικά
Αραρούτη (μαραντάμυλο)
Προσθήκη ενός ή συνδυασμού από δυο:
Κακάο σε σκόνη
κανέλα σε σκόνη
μοσχοκάρυδο τριμένο
Λάδι Jojoba, ελαιόλαδο, ή αμυγδαλέλαιο (προαιρετικό)

Εκτέλεση
1. Ξεκινάμε με μια βάση από σκόνη αραρούτης (1 κ.γ. για σκούρες ή 1 κ.σ. για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες)
2. Σιγά-σιγά προσθέτουμε έναν συνδυασμό από τις σκόνες του κακάο, της κανέλας και του μοσχοκάρυδου μέχρι να φτάσουμε την επιθυμητή απόχρωση.
3. Αν θέλουμε ένα περισσότερο “compact” αποτέλεσμα, προσθέτουμε λίγο jojoba ή ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο στο μείγμα και πιέζουμε προς τα κάτω μέχρι να γίνει συμπαγές. (Ξεκινάμε με 5 σταγόνες και συνεχίσουμε να προσθέτουμε μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή υφή).
4. Για να εφαρμόσουμε την πούδρα, χρησιμοποιούμε πινέλο.

Δες επίσης: Πως θα φτιάξεις χειροποίητο ρουζ!

Originally posted 2015-02-19 04:24:25.