Πως θα φτιάξεις χειροποίητη μάσκαρα!
ΜΟΔΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Πως θα φτιάξεις χειροποίητη μάσκαρα!

December 9, 2019

author:

Parenting.gr

Πως θα φτιάξεις χειροποίητη μάσκαρα!

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να μπούμε στην διαδικασία να κατασκευάσουμε μόνες μας καλλυντικά στο σπίτι. Ένας πολύ καλός από αυτούς, είναι η αναζήτηση πιο φυσικών υλικών που γνωρίζουμε πολύ καλά την προέλευσή τους. Φυσικά, στο εμπόριο κυκλοφορούν περίφημα προϊόντα, με εγγυημένη ποιότητα και καταλληλότητα για κάθε ξεχωριστή περίπτωση επιδερμίδας. Άλλο κίνητρο θα μπορούσε να είναι μια προσπάθεια για εξοικονόμηση χρημάτων, αφού σχεδόν πάντα τα υλικά για τα χειροποίητα καλλυντικά είναι απλά προϊόντα που έχουμε στην κουζίνα μας. Αν και τελικά, μάλλον ο κυριότερος λόγος που μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με την παραγωγή καλλυντικών, είναι ότι αποτελεί ακόμα έναν τρόπο να εκφράσουμε την δημιουργικότητά μας και την φροντίδα για τον εαυτό μας! Ας δούμε πως θα φτιάξουμε χειροποίητη μάσκαρα με απλά φυσικά υλικά:

Υλικά
2 κ.γ. λάδι καρύδας
4 κ.γ. ζελέ αλόης βέρα
1-2 κ.γ. τριμμένο κερί μελισσών
1-2 κάψουλες ενεργού άνθρακα (για μαύρο) ή κακάο σε σκόνη (για καφέ)

Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε το λάδι καρύδας, το ζελέ της αλόης και το τριμμένο κερί μελισσών σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι το κερί της μέλισσας να έχει λιώσει εντελώς.
2. Ανοίγουμε μερικές κάψουλες ενεργού άνθρακα (ανάλογα με το επιθυμητό χρώμα, περίπου 1/4 έως 1/2 κ.γ.) και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα ελαίου. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφαιρούμε από τη θερμότητα.
3. Το ρίχνουμε σε μια μικρή πλαστική σακούλα και πιέζουμε το μείγμα προς τα κάτω σε μια γωνία. Στη συνέχεια, κάνουμε μια πολύ μικρή τρύπα στη γωνία της σακούλας. Έπειτα, σπρώχνουμε το υλικό μέσα σε έναν κενό σωλήνα για μάσκαρα.

Δες επίσης: Πως θα φτιάξεις χειροποίητο eyeliner!

Originally posted 2015-04-20 04:30:45.