Πως θα επιλέξεις το τέλειο Χριστουγεννιάτικο δώρο!
SHOPPING ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Πως θα επιλέξεις το τέλειο Χριστουγεννιάτικο δώρο!

November 24, 2022

author:

Parenting.gr

Πως θα επιλέξεις το τέλειο Χριστουγεννιάτικο δώρο!

Με όλη αυτή την διαφήμιση, κάθε χρόνο στις γιορτές, πολλοί επίδοξοι αγοραστές δώρων, παραπονιούνται ότι η ανταλλαγή δώρων, είναι απλώς άλλο ένα τέχνασμα του εμπορίου. Παρά τις διαπιστώσεις αυτές, το γεγονός παραμένει ότι με το να προσφέρουμε δώρα, δείχνουμε την εκτίμησή μας, την αγάπη και την φροντίδα σε κάποιο άλλο πρόσωπο. Αλλά τελικά, το να επιλέξουμε το τέλειο Χριστουγεννιάτικο δώρο, μπορεί να είναι μια αληθινή πρόκληση, ανεξάρτητα από το πόσο καλά γνωρίζουμε τον παραλήπτη.
Γίνεται όλο και πιο δύσκολο, καθώς περνούν τα χρόνια, να αγοράσουμε κάτι ξεχωριστό, ειδικά για κάποιον που γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό. Αυτό συνήθως οφείλεται, στο γεγονός ότι δυσκολευόμαστε να απομακρυνθούμε από το δικό μας προσωπικό γούστο. Για παράδειγμα, μπορεί να γνωρίζουμε ότι το αγαπημένο χρώμα του συντρόφου μας είναι το γαλάζιο, αλλά μπορεί να θεωρούμε ότι δείχνει φρικτό πάνω του. Οπότε, πώς μπορούμε να αγοράσουμε αυτή την γαλάζια μπλούζα, ακόμα κι αν ξέρουμε ότι θα την λατρέψει; Αλλά γι ‘αυτό ακριβώς, η επιλογή ενός δώρου είναι σχεδόν μια τέχνη. Η τέχνη του να αποτιμάς τη δυναμική ενός δώρου, μέσα από τα μάτια του παραλήπτη!
Δες και άκουσε τι είναι αυτό που ο παραλήπτης του δώρου επιθυμεί να αποκτήσει. Θυμάσαι εκείνη την τσάντα που λαχταρούσε, αλλά δεν την πήρε επειδή την θεώρησε πάρα πολύ ακριβή; Σε τέτοιες περιπτώσεις, αγοράζεις δώρα, χωρίς δεύτερη σκέψη!
Αν μιλάμε για κάποιον βιβλιοφάγο, φρόντισε να μάθεις μερικούς αγαπημένους τίτλους. Αν πάλι το βιβλίο απευθύνεται σε παιδί, τότε συμβουλεύσου τον οδηγό επιλογής βιβλίων για τους μικρούς μας φίλους! Γενικότερα, για τα παιδικά δώρα, δώσε έμφαση τόσο στα στοιχεία του εντυπωσιασμού, χρώματα κλπ, που αγαπούν πολύ τα παιδιά,αλλά και στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του δώρου. 
Αν μια γυναίκα αγαπάει τα προϊόντα ομορφιάς, η κατάσταση απλοποιείται πολύ! Έλεγξε τις μάρκες, τα χρώματα που φοράει και τα προϊόντα που βρίσκονται στο ντουλαπάκι του μπάνιου. Ίσως ακόμα να είναι καλή ιδέα να τσεκάρεις το τσαντάκι των καλλυντικών της!

Φρόντισε πάντα να παίρνεις κάρτα αλλαγής μαζί με το δώρο, αλλά να έχεις εξασφαλίσει ότι το κατάστημα είναι του γούστου του παραλήπτη και όχι μόνο δικό σου αγαπημένο.
Μπορείς ακόμα να επενδύσεις χρήματα για κάποια δραστηριότητα. Εισιτήρια για μια συναυλία, ένα ραντεβού για μασάζ, μια εκδρομή, όλα αυτά είναι αξέχαστα δώρα.
Αν κάνει κάποιο άθλημα ή έχει μια αγαπημένη ομάδα, μάθε τι εξοπλισμός θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος, ή αγόρασε κάποιο ένδυμα με το λογότυπο της ομάδας.
Τα κοσμήματα μπορεί να είναι μια δύσκολη αγορά, αλλά αν δώσεις ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά που επιλέγει, μπορείς να πέσεις μέσα στο στυλ του/της (και όχι στο δικό σου!).
Μερικά αξέχαστα δώρα δεν είναι υλικά, αλλά χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια. Ένα δείπνο – έκπληξη, μια βραδιά στο σπίτι με φίλους, κλπ.
Μπορείς να αγοράζεις τα δώρα σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, ακόμα κι αν είναι μακριά από τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Αν έχεις πετύχει κάτι που γνωρίζεις ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο θα ήθελε, κρύψε το στο ντουλάπι μέχρι να δοθεί η ευκαιρία να το προσφέρεις. Απλά μην ξεχάσεις, που μπορεί να το έχεις αποθηκεύσει!
Στην κάρτα, γράψε τις ειλικρινείς σου σκέψεις, καλύτερα χειρόγραφα. Το να αφιερώσεις χρόνο για να γράψεις με το χέρι μια αφιέρωση, είναι μια κίνηση που εντυπωσιάζει.

Διάβασε επίσης: Πως να διαλέξεις το κατάλληλο δώρο για ένα παιδί

Originally posted 2014-12-06 04:51:22.