Πρώτη φορά ταξίδι με το παιδί: τι να περιμένεις
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Πρώτη φορά ταξίδι με το παιδί: τι να περιμένεις

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Πρώτη φορά ταξίδι με το παιδί: τι να περιμένεις

Η ώρα των οικογενειακών σας διακοπών πλησιάζει. Πρώτο καλοκαίρι με το μωρό και μοιάζει όνειρο. Δεν είναι όνειρο… μέχρι να φτάσεις στον προορισμό των διακοπών σου. Εξαρτάται πάντα από το πόσο μακριά πρέπει να πας. Συντομότερη διαδρομή συνεπάγεται και λιγότερη ταλαιπωρία τόσο για εσάς όσο και για το παιδί. Παρακάτω σου λέμε λίγα από αυτά που θα πρέπει να περιμένεις στο πρώτο σας ταξίδι, για να είσαι προετοιμασμένη.

1. Τρέχει το άτιμο

Το ότι το παιδί σου τρέχει με ανυπολόγιστη ταχύτητα, δεν περιμένεις το ταξίδι για να το μάθεις. Έχεις την εμπειρία του super market ή του εμπορικού κέντρου, όπου εκεί που έχεις οπτική επαφή, ξαφνικά αυτή χάνεται! Μαγική εικόνα! Φαντάσου να συμβεί κάτι τέτοιο στο αεροδρόμιο ή ακόμα χειρότερα στο λιμάνι. Μην αφήσεις το χέρι του λεπτό!

2. Η φυσική του ανάγκη

Αν ταξιδεύεις με αυτοκίνητο τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα. Κάνεις μια στάση και του αλλάζεις την πάνα. Στο πλοίο όμως ή στο αεροπλάνο τα πράγματα δυσκολεύουν και δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο όταν πρέπει να διασχίσεις με το μποχάκι σου αγκαλιά, όλους τους διαδρόμους ανάμεσα στα καθίσματα προκειμένου να πας στην πλησιέστερη τουαλέτα.

3. Έχει κι άλλες στροφές;

Το ταξίδι με το αυτοκίνητο στους επαρχιακούς δρόμους μπορεί να μην είναι και πολύ ευχάριστο. Οι συχνές και δύσκολες στροφές πιθανόν θα προκαλέσουν στο μωρό σου ανακατωσούρες, αναγωγές και γκρίνια δίχως τέλος. Ίσως πρέπει να μιλήσεις με τον παιδίατρό σας, για να σου δώσει κάποιες συμβουλές διατροφικές πριν το ταξίδι.

4. Ζωηρό και θυμωμένο

Είσαι με το καλό σου το παιδάκι στο πλοίο ή στο αεροπλάνο και κάτι κακό έχει πάθει με τον κύριο ή την κυρία που κάθεται δίπλα σας. Του τραβάει τη μπλούζα, του πετάει αντικείμενα όπως η πιπίλα ή ακόμη χειρότερα τον κοιτάει και κλαίει σπαρακτικά. Όλοι ασχολούνται με το παιδάκι που τσιρίζει και εσύ είσαι φυσικά ροζ στα μάγουλα. Συνεπώς αν το παιδί σου είναι αυτός ο τύπος, μην βάλεις έξτρα ρουζ σ’ αυτό το ταξίδι.

5. Τι εννοείς… ξεχάσαμε το «χταποδάκι»;

Το πλοίο μεσοπέλαγα και το παιδί σου αναζητά στα πράγματά του το «χταποδάκι» του και δεν το βρίσκει. Είναι η στιγμή που βαράς εγκεφαλικά γιατί ξέρεις ότι το παιδί σου χωρίς εσένα μπορεί αλλά χωρίς το χταποδάκι του όχι… Ουδείς αναντικατάστατος πλην του χταποδακίου. Περαστικά!