Πρώτα γενέθλια: «Να τα γιορτάσω; Αφού δεν καταλαβαίνει…»
LIFESTYLE ΒΡΕΦΟΣ ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ

Πρώτα γενέθλια: «Να τα γιορτάσω; Αφού δεν καταλαβαίνει…»

January 13, 2022

author:

Parenting.gr

Πρώτα γενέθλια: «Να τα γιορτάσω; Αφού δεν καταλαβαίνει…»

Προφανώς και θα τα γιορτάσεις και ας μην καταλαβαίνει ακριβώς… Δεν υπάρχει παιδί που να μην χαίρεται όταν βλέπει και λαμβάνει τη χαρά και την αγάπη των άλλων. Μπορεί σήμερα να μην αντιλαμβάνεται τι είναι όλα αυτά τα μπαλόνια, η τούρτα, το κερί ή γιατί όλες εκείνες οι αγκαλιές, τα φιλιά, ο κόσμος και οι φωτογραφίες, αλλά ποιος άνθρωπος δεν θέλει να έχει φωτογραφίες από τα πρώτα γενέθλιά του; Ποιος δεν θέλει να ξέρει ότι η οικογένειά του γιόρτασε την επέτειο της γέννησής του με χαμόγελα;

Τώρα που απαντήσαμε την ερώτηση, ας δούμε πώς θα μπορούσε να είναι τα πρώτα γενέθλια του μωρού σου.

Πριν απ’ όλα θα πρέπει να αποφασίσεις τι είδους γιορτή θέλεις να κάνεις για τα πρώτα του γενέθλια. Θέλεις μια οικογενειακή γιορτή ή κάτι πιο ανοιχτό με φίλους και τα παιδιά τους; Οι ετοιμασίες για τα γενέθλια θα εξαρτηθούν από την έκταση που θέλεις να δώσεις. Για παράδειγμα αν ο εορτασμός είναι οικογενειακός, μπορείς απλώς να κάνεις ένα τραπέζι όπως αυτά της Κυριακής. Αν όμως έχεις περισσότερο κόσμο, τότε ίσως πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι τον μπουφέ και το finger food. Και φυσικά αν καλέσεις μικρά παιδιά, θα πρέπει να φροντίσεις ώστε στον χώρο να μην καπνίζει κανένας, να υπάρχει φαγητό που να απευθύνεται στους μικρούς σου καλεσμένους και κάτι για την διασκέδασή τους.

Το δώρο του μωρού σου είναι φυσικά κάτι που δεν θα πρέπει να παραλείψεις. Μπορεί να μην καταλαβαίνει, αλλά πρέπει να του δώσεις την ευκαιρία να σκίσει το περιτύλιγμα από κάτι που θα το ενθουσιάσει πολύ. Θα είναι άλλωστε μια μοναδική και υπέροχη φωτογραφία ετούτη η στιγμή.

Η τούρτα του επίσης θα πρέπει να είναι σε θέμα που το μωρό σου λατρεύει. Στους 12 μήνες έχουν αρχίσει να δείχνουν την προτίμησή τους σε διάφορα πράγματα. Κάποια μωρά αγαπούν τα αστεράκια, άλλα έχουν κολλήσει με ένα συγκεκριμένο κουκλάκι που ταυτόχρονα είναι και κινούμενο σχέδιο, κάποιο άλλο μπορεί να έχει κολλήσει με ένα συγκεκριμένο χρώμα. Εκείνο που θέλεις είναι να εντυπωσιάσεις το μωρό σου που δεν έχει ξαναβρεθεί μπροστά σε τούρτα και κερί. Θέλεις το πιο τέλειο, φαφούτικο χαμόγελό του για την πιο γλυκιά φωτογραφία της ζωής του.

Τέλος, μην παραλείψεις το άλμπουμ. Βρες ένα όμορφο σημειωματάριο ή λεύκωμα με λευκές σελίδες και ζήτησε από τους καλεσμένους σου να γράψουν κάτι για τα πρώτα γενέθλια του μωρού σου. Άφησε χώρο ανάμεσα σε όσα θα γράψουν ώστε να κολλήσεις τις πολλές πολλές φωτογραφίες που θα βγάλετε.

Χρόνια του πολλά!