Πρόγραμμα τένις για μικρά παιδιά
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Πρόγραμμα τένις για μικρά παιδιά

August 1, 2020

author:

Parenting.gr

Πρόγραμμα τένις για μικρά παιδιά

Θέλετε το παιδί σας να ξεκινήσει μαθήματα τένις αλλά δυσκολέυεστε να επιλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης;
Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή του  προγράμματος προπόνησης του παιδιού  αποτελεί δύσκολη διαδικασία και μπορεί να αποδειχτεί “μοιραίο λάθος” που θα οδηγήσει στην αλλαγή της διάθεσης του προς το συγκεκριμένο άθλημα.

Ιδανικά το πρόγραμμα θα πρέπει να καθορίζεται με βάση τις επιθυμίες του παιδιού  και τη συχνότητα που επιθυμεί να ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα.  Δηλαδή, εάν το παιδί αντιμετωπίζει το τένις ως το βασικό άθλημα που ακολουθεί ή αν θέλει να προπονείται λίγο γιατί του αρέσει απλώς να παίζει τένις περιστασιακά.
Στην πρώτη περίπτωση ένα σωστό και λεπτομερές πρόγραμμα είναι απαραίτητο για να πετύχει το παιδί τους στόχους του, ενώ στη δεύτερη περίπτωση δε χρειάζεται αυστηρός προγραμματισμός και το παιδί μπορεί να επιλέξει μόνο του τις μέρες και ώρες που επιθυμεί να αφιερώσει στο τένις.

shutterstock_123993457

Ομαδικά μαθήματα τένις
Τα ομαδικά μαθήματα είναι πολύ καλά για το παιδί αρκεί να γίνονται σε τακτική βάση. Ενδεικτικό πρόγραμμα είναι περίπου 3 φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον 60 λεπτά το κάθε μάθημα. Η διδασκαλία και οι προπονήσεις βασίζονται στην ομάδα και στις ικανότητες των μελών της, ενώ υπάρχει συνήθως έντονη επανάληψη των διάφορων τεχνικών και ασκήσεων.  Τα μαθήματα τένις με ομάδα δίνουν, επίσης, κίνητρα για μάθηση,  διασκέδαση, ομαδικότητα, συνεργασία και την εξέλιξη όλων των μελών της ομάδας μέσω της ευγενούς άμιλλας.
Τέλος, τα ομαδικά μαθήματα αποτελούν μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσει ένα παιδί τένις και να εκπαιδευτεί μέχρι να ανακαλύψει τους στόχους και τις επιθυμίες του οι οποίες θα εκπληρωθούν στη συνέχεια της πορείας του.

Ιδιαίτερα μαθήματα
Τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι ιδανική επιλογή για τα παιδιά που έχουν αποφασίσει να αφοσιωθούν στο τένις και το θεωρούν το βασικό τους άθλημα. Καλό είναι να πραγματοποιούνται τακτικές προπονήσεις μες στην εβδομάδα περίπου 3-4 φορές για τουλάχιστον 90 λεπτά η κάθε μία. Στα ιδιαίτερα μαθήματα παίζει σημαντικό ρόλο ο δάσκαλος και η επικοινωνία που θα έχει με το παιδί. Ο σχεδιασμός του μαθήματος πραγματοποιείται με βάση τις δυνατότητες και στους στόχους του κάθε μαθητή χωρίς να επηρεάζεται από τα πιθανά χαρακτηριστικά της ομάδας.

shutterstock_215483434

Οπότε πριν αρχίσετε να οργανώνετε το πρόγραμμα του παιδιού σας, ρωτήστε το και μάθετε τις πραγματικές του επιθυμίες. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλήξετε στο  κατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης που θα βοηθήσει το παιδί να εξελιχτεί και να προοδεύσει.

Το σίγουρο είναι ότι, πριν από όλα, θα πρέπει να εξοπλιστείτε με τα βασικά εργαλεία του τένις όπως μια ρακέτα Wilson και να αφήσετε το παιδί να αξιοποιήσει στο έπακρο το ταλέντο του!

Originally posted 2016-05-20 07:56:50.