Πρόγραμμα διατροφής για λεχώνα που θηλάζει

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Η επιστροφή μιας νέα μητέρας στο σπίτι με το μωράκι της είναι μια πολύ ξεχωριστή στιγμή. Συνοδεύεται από έντονα συναισθήματα και συγκίνηση, αλλά συγχρόνως κούραση και αϋπνία. Η περίοδος της λοχείας είναι από τις πιο όμορφες αλλά δυστυχώς όχι από τις πιο εύκολες.

Εκτός από το άγχος και την αγωνία για τη φροντίδα του νέου μέλους της οικογένειας, η νέα μαμά “παλεύει”  με το ταλαιπωρημένο της σώμα, την εξάντληση από την αϋπνία, την κούραση από τους πολλούς θηλασμούς (καθώς το μωρό θα πρέπει να τρώει κάθε 3 ώρες) και τη συναισθηματική φόρτιση (Δες εδώ Επιλόχειος κατάθλιψη: Τρόποι Αντιμετώπισης).

Για όλους αυτούς τους λόγους, η λεχώνα θα πρέπει να ζητά βοήθεια, να ξεκουράζεται όσο περισσότερο μπορεί και να τρώει σωστά. Η ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει επιλογές με υψηλή θρεπτική αξία ενισχύουν τον οργανισμό της νέας μαμάς και αυξάνουν την παραγωγή του μητρικού γάλακτος.

The post Πρόγραμμα διατροφής για λεχώνα που θηλάζει appeared first on Mommy.gr.

Περισσότερα άρθρα