Πρωτότυπες upcycling ιδέες με αλεξανδρινά
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Πρωτότυπες upcycling ιδέες με αλεξανδρινά

January 11, 2022

author:

Parenting.gr

Πρωτότυπες upcycling ιδέες με αλεξανδρινά

Τις τελευταίες εβδομάδες του χρόνου η ζήτηση για τα αλεξανδρινά είναι μεγάλη. Με τα αστεροειδή τους φύλλα και τα φωτεινά τους χρώματα αποτελούν την καλύτερη επιλογή για τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε όλες τις ηλικίες, είτε ως δώρα είτε ως εντυπωσιακές διακοσμήσεις. Οι λάτρεις του DIY εκτιμούν ιδιαίτερα την ποικιλομορφία και τη ευελιξία αυτού του φυτού και το χρησιμοποιούν κατά κόρον για να δημιουργήσουν μοναδικές διακοσμήσεις και πρωτότυπα δώρα. Με την τάση του upcycling, τα χρησιμοποιημένα αντικείμενα μετατρέπονται σε νέες δημιουργίες, ενώ παράλληλα προάγουν τη βιωσιμότητα. Την εποχή των Χριστουγέννων, τα αλεξανδρινά μεταφέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων σε τέτοιες δημιουργίες. Παρακάτω θα βρείτε ιδέες για χειροποίητες, δημιουργικές διακοσμήσεις και τρόπους να συνδυάσετε τα αλεξανδρινά με παλιά πλαστικά μπουκάλια, με κουτάκια από κονσέρβες, με θήκες CD ή με πορσελάνινα σκεύη.

Εντυπωσιακή διακόσμηση με κρεμαστά αλεξανδρινά αστέρια

Η προσθήκη εντυπωσιακών κρεμαστών διακοσμητικών με αλεξανδρινά στην γιορτινή διακόσμηση θα τραβήξει σίγουρα τα βλέμματα, ενώ θα εξοικονομήσει και πολύτιμο χώρο στο σπίτι σας. Τα κρεμαστά αλεξανδρινά, που έχουν φτιαχτεί με άδεια μπουκάλια είναι ανέξοδα, οικολογικά και πολύ πρωτότυπα.

Σε κάθε νοικοκυριό μπορείτε να βρείτε πλαστικά μπουκάλια, τα οποία κανονικά μπορείτε να ανακυκλώσετε. Από αυτή την διακοσμητική ιδέα όμως, μπορείτε να καταλάβετε ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να αξιοποιηθούν εκ νέου σε όμορφες κατασκευές. Με μόλις τρία πλαστικά μπουκάλια, μερικά κομμένα αλεξανδρινά και χρωματιστούς σπάγκους, μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα τη συγκεκριμένη κατασκευή μόνοι σας. Δείτε εδώ πώς: Κόψτε τα άδεια μπουκάλια στη μέση με ένα ψαλίδι, τυλίξτε το πάνω μισό με χρωματιστή κορδέλα ή σπάγκο και κρεμάστε τα ανάποδα με άγκιστρα στο ταβάνι. Βιδώστε τα καπάκια, προσθέστε νερό και τα ανακυκλωμένα βάζα σας είναι έτοιμα να υποδεχτούν τα κόκκινα κομμένα αλεξανδρινά, κάνοντάς τα να μοιάζουν με αστέρια στον ουρανό. Σημαντικό: Για να διατηρήσετε τα αλεξανδρινά φρέσκα για όσο το δυνατόν περισσότερο, βυθίστε το κομμένο μίσχος τους σε νερό 60°C για περίπου πέντε δευτερόλεπτα και στη συνέχεια για λίγο σε κρύο νερό.

Τα χρησιμοποιημένα κουτιά από κονσέρβες τροφίμων μπορούν να μετατραπούν σε διακοσμητικά κρεμαστά γλαστράκια, γρήγορα και εύκολα. Για αυτή τη μαγευτική διακόσμηση θα χρειαστείτε 3 μίνι αλεξανδρινά, τρία άδεια κουτιά από κονσέρβες, σπάγκο, γυαλιστερό χαρτί, χαρτόνι, χοντρό νήμα από μαλλί και διακοσμητικές χιονονιφάδες. Θα χρειαστείτε επίσης ένα κατσαβίδι και κόλλα ψεκασμού ή κόλλα θερμοκόλλησης.

Αρχικά χρησιμοποιήστε το κατσαβίδι για να κάνετε δύο τρύπες στις πλευρές του δοχείου ακριβώς κάτω από το χείλος. Περάστε το σπάγκο μέσα από τις τρύπες και δέστε το σε έναν ασφαλή κόμπο στο εσωτερικό. Στη συνέχεια καλύψτε το εξωτερικό του κουτιού με κόλλα και κολλήστε γυαλιστερό χαρτί της επιλογής σας, χαρτόνι ή κάποιο χοντρό μάλλινο νήμα. Τέλος, προσθέστε τις διακοσμητικές νιφάδες, τοποθετήστε προσεκτικά τα αλεξανδρινά στα δοχεία, κρεμάστε τα από το ταβάνι με σπάγκο και είστε έτοιμοι.

Tip: Ανοίξτε τα δοχεία με ένα ανοιχτήρι για να μην μείνουν αιχμηρές άκρες!

Τα «αστέρια» σαν μοντέρνο δώρο

Το upcycling αποτελεί έναν καλό τρόπο για να δημιουργήσετε μοναδικά μικρά δωράκια. Εδώ θα σας δείξουμε δυο τρόπους να αξιοποιήσετε εκ νέου ότι δεν χρειάζεστε και να φτιάξετε πρωτότυπα δώρα. Το upcycling συναντά το vintage: Σε αυτή την ιδέα, τη θέση των γλαστρών θα πάρουν τα παλιά φλιτζάνια τσαγιού και οι σαλτσιέρες. Τα vintage γλαστράκια με τα χρωματιστά αλεξανδρινά δείχνουν πανέμορφα μέσα σε αυτόν τον ορθογώνιο ξύλινο δίσκο. Τα κεριά, που είτε έχουν κολληθεί πάνω στο φλιτζάνι σε ένα λυγισμένο κουτάλι είτε έχουν στερεωθεί απευθείας στην πορσελάνη με κλιπ, θα προσδώσουν ακόμη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη χάρη. Οι κάρτες από χαρτόνι και οι διακοσμητικές βάσεις τούρτας που θα κρεμάσετε από το χερούλι του φλιτζανιού είναι ιδανικές για να γράψετε τις προσωπικές σας ευχές.

Με ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια, μπορείτε να ετοιμάσετε αυτή την εντυπωσιακή διακόσμηση του αλεξανδρινού σε διάφανη θήκη για CD. Στα περισσότερα σπίτια βρίσκουμε παλιές θήκες CD. Για να κατασκευάσετε αυτή την πρωτότυπη ιδέα, το μόνο που χρειάζεστε είναι πέντε κενές θήκες CD, μερικές πευκοβελόνες, δύο ευχετήριες κάρτες και κόλλα θερμοκόλλησης. Δείτε εδώ πως θα το κατασκευάσετε: Ξεκινήστε από τις πευκοβελόνες, τις οποίες θα τις τοποθετήσετε σε δύο από τις θήκες CD, ενώ σε άλλες δύο τοποθετήστε ευχετήριες κάρτες, κομμένες στο μέγεθος της κάθε θήκης. Η πέμπτη θήκη θα χρησιμοποιηθεί για να φτιάξει τον πάτο του διακοσμητικού κουτιού μας. Θερμοκολλήστε τις θήκες και μόλις στεγνώσουν μπορείτε να βάλετε μέσα στο αλεξανδρινό. Καλό θα ήταν να το τοποθετήσετε πρώτα σε ένα αδιάβροχο γλαστράκι για να μην βρέξετε και χαλάσετε την κατασκευή όταν ποτίζετε το αλεξανδρινό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Αλεξανδρινά, δείτε εδώ.

Originally posted 2017-11-07 10:37:39.