Πρωτότυπες μεταμφιέσεις για παιδιά (και μεγάλους)!
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Πρωτότυπες μεταμφιέσεις για παιδιά (και μεγάλους)!

August 1, 2020

author:

Parenting.gr

Πρωτότυπες μεταμφιέσεις για παιδιά (και μεγάλους)!

Φέτος τις απόκριες, πως σου φαίνεται η ιδέα να κατασκευάσεις μια παιδική στολή ή μια στολή ενηλίκων, που να είναι ξεχωριστή και πρωτότυπη;

Ας δούμε δυο καλές ιδέες:

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια!

spaghetti-costume

Οδηγίες:

1. Κάνε μια τρύπα για το κεφάλι , στο κέντρο ενός κόκκινου καρό τραπεζομάντιλου, έτσι ώστε να μπορεί να φορεθεί σαν ένα πόντσο.
2. Κόψε 1/2 κουβάρι λευκο νήμα σε τεμάχια στο μήκος μακαρονιών. Με ένα πιστολάκι σιλικόνης, κόλλησέ τα σε ένα μεγάλο, ανθεκτικό χάρτινο πιάτο.
3. Xρωμάτισε 8 μικρά μπαλάκια φελιζόλ με καφέ ακρυλική μπογιά, έτσι ώστε να μοιάζουν με κεφτεδάκια. Αφού στεγνώσουν, στη συνέχεια, κόλλησε 4 ή 5 μπάλες στην κορυφή των σπαγγέτι. Ανακάτεψε καφέ και κόκκινο ακρυλικό χρώμα, για να φτιάξεις ένα χρώμα που να μοιάζει με σάλτσα ντομάτας, η οποία να στάζει πάνω από τα κεφτεδάκια και τα μακαρόνια. Άπλωσε λίγο από την μια πλευρά μιας μικρής κατσαρόλας.
4. Κόλλησε το πιάτο στο μπροστινό μέρος του τραπεζομάντιλου.
5. Κόλλησε τους υπόλοιπους κεφτέδες σε διάφορα σημεία πάνω στο τραπεζομάντιλο.
6. Κόλλησε λίγα μακαρόνια στο “αποκριάτικο καπέλο“. Μπορείς να δέσεις και κάποια στο πηγούνι για να μείνει σταθερό το καπέλο.

 

Αφρόλουτρο!

PSY1010_COS_02_P_new

Οδηγίες:

1. Κάνε μια μεγάλη τρύπα στη βάση μιας παιδικής φουσκωτής πάπιας  σε τέτοιο μέγεθος ώστε να μπορεί να περάσει στη μέση του παιδιού.
2. Άφησε ένα κομμάτι γύρω από την τρύπα, για να φτιάξεις 2 μικρότερες τρύπες και να στερεώσεις τιράντες από κορδέλες.
3. Φούσκωσε 10 λευκά μπαλόνια και στερέωσε τα με ταινία διπλής όψεως, στο εσωτερικό και στα χείλη της “μπανιέρας” και προς τα έξω, για να φαίνονται σα φυσαλίδες που ξεχειλίζουν.
4. Βάλε σφουγγαράκια μπάνιου σαν αποκριάτικα αξεσουάρ για τα μαλλιά.

Καλή επιτυχία και καλά μασκαρέματα!

Originally posted 2016-02-17 04:30:00.