Πρωτομαγιά στην Αθήνα!
Δραστηριότητες ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Πρωτομαγιά στην Αθήνα!

December 18, 2019

author:

Parenting.gr

Πρωτομαγιά στην Αθήνα!

il_fullxfull.293177908Για όσους το τριήμερο δε θα είναι ένας λόγος απόδρασης σε κάποιο κοντινό προορισμό, η πόλη μας έχει προνοήσει για να περάσουμε πολύ όμορφα!

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων γιορτάζει την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Αμερικής με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, στις οποίες κυριαρχούν η παράδοση και η μουσική. Στην Πλατεία Ανθεστηρίων (όπως λεγόταν παλιότερα καθώς εκεί γιορταζόταν η Πρωτομαγιά) δηλαδή στη σημερινή Πλατεία Αμερικής οι μικροί μας φίλοι είναι καλεσμένοι στις 11 το πρωί για να κατασκευάσουν μαγιάτικα στεφάνια με τη βοήθεια του 61ου Συστήματος Προσκόπων Αθηνών και του συλλόγου Ε.ΠΟΙ.ΖΩ (Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών πλατείας Αμερικής και ευρύτερης περιοχής), πλημμυρίζοντας την περιοχή με ανοιξιάτικες ευωδιές και λουλούδια!
Στις 8 το βράδυ το κοινό θα απολαύσει τη μουσική εκδήλωση «Τραγούδια του Μάη και της Άνοιξης» και θα γιορτάσει την Πρωτομαγιά στην πιο ανοιξιάτικη βραδιά του χρόνου με τους Φίλιππο Νικολάου, Κλειώ Δενάρδου και Νάντια Καραγιάννη. Μουσική επιμέλεια: Θάνος Πολύδωρας

Όσοι θέλετε μια Πρωτομαγιά μετά μουσικής το Μέγαρο Μουσικής οργανώνει στον κήπο μια διαφορετική παράσταση από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου, στο επετειακό ετήσιο “Κοντσέρτο της Ευρώπης” που διοργανώνεται κάθε φορά σε διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης! Η συναυλία θα αναμεταδοθεί ζωντανά σε οθόνη στον Κήπο του Μεγάρου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ η εμφάνιση της Ορχήστρας πραγματοποιείται χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία Έλληνα του εξωτερικού, ο οποίος επιθυμεί η δωρεά του να παραμείνει ανώνυμη. Παρασκευή 1 Mαΐου 2015, 11.45 πμ.

Για τους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων που δε θέλουν να μετακινηθούν στο κέντρο ο Δήμος Ηλιούπολης στο Πάρκο Ναβαρίνου οργανώνει ένα ανοιξιάτικο Πρωτομαγιάτικο πρωινό για μικρούς και μεγάλους από τις 10.30 – 13.30 . Στεφάνια, θεατρικά παιχνίδια, παραμύθια και παιχνίδι σκάκι σε συνδυασμό με την προσφορά χυμών και λουλουδιών θα είναι μερικές από τις εκπλήξεις που θα σας διασκεδάσουν!

Ενώ για τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων η 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μας προσκαλεί να την “Ανακαλύψουμε Ξανά” με ιδιαίτερες εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά όλη μέρα!

Όποια κι αν είναι η επιλογή σας ευχόμαστε να περάσετε μια χαρούμενη λουλουδένια Πρωτομαγιά!

Διάβασε επίσης: Πώς να φτιάξετε Πρωτομαγιάτικο Στεφάνι!

Originally posted 2015-04-30 10:46:21.