Ρομαντική απόδραση χωρίς τα παιδιά... Σε ένα γάμο είναι κι αυτό απαραίτητο!
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Ρομαντική απόδραση χωρίς τα παιδιά… Σε ένα γάμο είναι κι αυτό απαραίτητο!

April 2, 2021

author:

Parenting.gr

Ρομαντική απόδραση χωρίς τα παιδιά… Σε ένα γάμο είναι κι αυτό απαραίτητο!

Η απόδραση για ένα παντρεμένο ζευγάρι με παιδιά δεν είναι απλά ταξίδι ή ανάπαυση, είναι ανάγκη. Για να ξεκουραστεί, να βρει τα πατήματα του, να βρει χρόνο ο ένας για τον άλλο, να θυμηθούν πως ήταν όταν ήταν ερωτευμένοι.

To mommy συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει πέντε από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα για μία, κατ’ εξοχήν, ρομαντική απόδραση χωρίς τα παιδιά.

Ναύπλιο
Πρώτη πρωτεύουσα, πρώτος έρωτας, μια υπέροχη Ελληνική πόλη, Νο1 στις επιλογές για ρομαντικές αποδράσεις. Η Πλατεία Συντάγματος θα σας θυμίσει την ιστορία μας, το Παλαμήδι την ενετοκρατία, αλλά τα καλά κρυμμένα μυστικά είναι στη γραφική συνοικία του Ψαρομαχαλά, καθώς και τα σοκάκια της πόλης. Εξερευνήστε τα.

Ερμούπολη
Η Ερμούπολη είναι η αρχόντισσα των Κυκλάδων, και λόγω μεγέθους και λόγω ιστορίας. Είναι η συνύπαρξη Συριανών καθολικών με ορθόδοξους, πατρίδα πλούσιων καραβοκύρηδων, και μια πολύ γραφική χώρα. Οι βόλτες στα ανηφορικά σοκάκια θα σας κουράσουν αλλά η θέα από ψηλά θα σας αποζημιώσει. Ποτάκια, γκουρμέ πιάτα και γλυκά στο λιμάνι θεωρούνται αυτονόητα.

Πορταριά
Καμία σχέση δεν είναι πλήρης αν δεν έχει περάσει από το Πήλιο. Η βασική διαφορά με τους άλλους προορισμούς είναι το φυσιολατρικό στοιχείο, η δυνατότητα εξορμήσεων, ο μαγικός συνδυασμός ενός καταπράσινου βουνού με τη θάλασσα. Λόγω παράδοσης, οι περισσότεροι οικισμοί φιλοξενίας έχουν παραδοσιακό εξωτερικό και πολυτελές εσωτερικό. Τι καλύτερο, δηλαδή;

Ύδρα
Η κοσμοπολίτισσα, η αρχοντική, η επαναστάτρια, η ήσυχη, η πανέμορφη. Περιηγηθείτε στις γωνιές της πόλης, στα υδραϊκά σοκάκια, τα σπίτια με τις βουκαμβίλιες, τα νυχτολούλουδα… και κλείστε ένα τραπέζι για φαγητό στο λιμάνι. Τυχαία, νομίζετε, έγινε η μούσα του Λέοναρντ Κοέν;

Ναύπακτος
Το αουτσάιντερ ανάμεσα στα φαβορί, είναι παραθαλάσσιο, είναι δίπλα σε πανέμορφους ορεινούς προορισμούς, άρα είναι σημείο αφετηρίας για εξορμήσεις στη γύρω περιοχή. Πρωτού κλείσετε, κάντε μια έρευνα αγοράς για τις εταιρείες που διοργανώνουν φυσιολατρικές δραστηριότητες – η περιοχή είναι απαράμιλλης ομορφιάς.

Ιωάννινα
Τα Ιωάννινα είναι πολύ όμορφα, έχουν εξαιρετική αγορά και νυχτερινή ζωή, είναι, και αυτά, μία αφετηρία για περιηγήσεις σε πολύ όμορφους προορισμούς όπως είναι η Κόνιτσα, η Βασιλίτσα, τα Ζαγοροχώρια, και μικρά χωριουδάκια με εξαιρετικό φαγητό. Γενικά, η περιοχή είναι προορισμός καλοφαγάδων, άρα βάλτε τα ψηλά στη λίστα αν είστε κι εσείς. Αξίζει να πάτε μόνο γι’ αυτό.