Προσωπικός χρόνος για τη μαμά: 8 δημιουργικοί τρόποι για να τον εξασφαλίσεις
Eίμαι μαμά Γωνιά της μαμάς Σπίτι & μαμά

Προσωπικός χρόνος για τη μαμά: 8 δημιουργικοί τρόποι για να τον εξασφαλίσεις

November 21, 2022

author:

Parenting.gr

Προσωπικός χρόνος για τη μαμά: 8 δημιουργικοί τρόποι για να τον εξασφαλίσεις

mom-relaxingΧρειάζομαι χρόνο για μένα!”. Αυτός είναι ο θρήνος που ακούμε συχνά, από μητέρες μικρών παιδιών – αλλά και μεγαλύτερων. Όμως, είναι δύσκολο να εξασφαλίσεις προσωπικό χρόνο, όταν έχεις τα παιδιά να τρέχουν γύρω γύρω. Αν μάλιστα μιλάμε για την περίπτωση μιας εργαζόμενης μητέρας, ο χρόνος και οι ευκαιρίες περιορίζονται ακόμα περισσότερο. Ωστόσο, πάντα υπάρχει μια θετική πλευρά στο κάθε τι, και αν το θέλουμε , μπορούμε να κάνουμε ακόμα και μέσα από αυτές τις συνθήκες, πράγματα για εμάς. Ας δούμε μερικές ιδέες:

1. Κανόνισε με μια φίλη με παιδιά, να προσέχετε η μια τα παιδιά της άλλης για λίγες ώρες. Αξιοποίησε το χρόνο αυτό, για να πας για έναν περίπατο ή απλά να μείνεις στο σπίτι και να διαβάσεις ένα βιβλίο.

2. Αν στο φιλικό περιβάλλον υπάρχει κάποιο υπεύθυνο παιδί, που είναι αρκετά μεγάλο για να κρατήσει τα παιδιά σου, κάνε μια προσφορά. Για παράδειγμα, κάνε το τραπέζι στην οικογένεια ή κάνε δώρα, σαν αντάλλαγμα για 1-2 ώρες από τον ελεύθερο χρόνο του.

3. Μοιράσου μια μπέιμπι σίτερ με φίλους. Βεβαιώσου πρώτα ότι η μπέιμπι σίτερ μπορεί να χειριστεί πάνω από ένα παιδιά. Με αυτό τον τρόπο, θα καταφέρεις να έχεις μια τέτοια πολυπόθητη υπηρεσία, με λιγότερα χρήματα.

4. Βάλε τα παιδιά να ξαπλώσουν νωρίς. 8 το βράδυ, δεν είναι πολύ νωρίς για να βάλεις τα παιδιά για ύπνο, ακόμη και αν δεν έχουν σχολείο την επόμενη. Έτσι, θα έχεις περίπου 2 ώρες, για να χαλαρώσεις, να δεις μια ταινία, ή να απολαύσεις ένα μπάνιο, πριν πεις και εσύ για ύπνο.

StayWell PHSS stock photography5. Να ανταλλάσσετε με άλλους γονείς, διανυχτερεύσεις των παιδιών σε σπίτια. Τα παιδιά διασκεδάζουν πολύ, και εσύ εξασφαλίζεις χρόνο για μια βραδινή έξοδο, ή μια βραδιά στο σπίτι με τον σύντροφό σου.

6. Προγραμμάτισε δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε μαζί με τα παιδιά. Για παράδειγμα, παρότρυνε το παιδί να χορέψει ακούγοντας μουσική, ενώ εσύ κάνεις γυμναστική! Έτσι, και η άσκηση επιτυγχάνεται και τα παιδιά απολαμβάνουν τη στιγμή.

7. Όταν ένα έμπιστο μέλος της οικογένειας προσφερθεί να για να προσέξει τα παιδιά, ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ! Κάνε ένα διάλειμμα και απόλαυσε τον ελεύθερο χρόνο σου. Τα παιδιά αποκτούν την ευκαιρία να χτίσουν σχέσεις, ενώ εσύ μπορείς να κάνεις ένα ντους χωρίς διακοπή.

8. Βγείτε από το σπίτι! Οι βόλτες στην παιδική χαρά, είναι χρόνος που μπορεί να αξιοποιηθεί τελικά. Ενώ τα παιδιά παίζουν, εσύ μπορείς να δουλέψεις στο laptop, να μιλήσεις στο τηλέφωνο με φίλους ή απλά να συνομιλήσεις με άλλες μητέρες.

Δεν χρειάζεται πάντα να ανησυχείς για το καθάρισμα του σπιτιού ή τη δουλειά, όταν τα παιδιά κοιμούνται. Άσε καταμέρους την ακαταστασία και αφιέρωσε χρόνο για τον εαυτό σας. Ένας χαρούμενος γονέας με ένα ακατάστατο σπίτι, είναι πολύ καλύτερος από στη μια μαμά που είναι έτοιμη να κάνει μπαμ, με το παραμικρό. Γιατί δεν είναι μόνο τα παιδιά πιο ευτυχισμένα, αλλά είναι σίγουρο ότι θα είσαι κι εσύ περισσότερο.

Διάβασε επίσης: 5 καθημερινά τελετουργικά ομορφιάς!

Originally posted 2014-12-04 04:22:26.