Προγραμματίζοντας δραστηριότητες για το παιδικό πάρτι
LIFESTYLE ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ

Προγραμματίζοντας δραστηριότητες για το παιδικό πάρτι

December 11, 2019

author:

Parenting.gr

Προγραμματίζοντας δραστηριότητες για το παιδικό πάρτι

Οργανώνεις παιδικό πάρτι και αναρωτιέσαι πως θα κυλήσει ο χρόνος; Επίσης θέλεις το πάρτι να κάνει στα παιδιά αίσθηση και να το θυμούνται για καιρό; Για να δούμε το κλειδί της επιτυχίας:

Προγραμματίζουμε μερικά παιχνίδια

Ο προγραμματισμός μερικών παιχνιδιών αποτελεί τον θεμέλιο λίθο ενός επιτυχημένου παιδικού πάρτι. Έτσι αξίζει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε δραστηριότητες χειροτεχνίας, την πρόσληψη ενός καλλιτέχνη – κλόουν, ή την διοργάνωση σε κάποιο παιδότοπο. Μπορούμε να κάνουμε μια σχετική έρευνα στο διαδίκτυο για τις υπηρεσίες διοργάνωσης παιδικών πάρτι που παρέχονται στην περιοχή μας. Αν τα παιδιά είναι πολύ μικρά, θα πρέπει να σχεδιάσουμε ένα πολύ εντατικό πρόγραμμα, για το πως θα απασχοληθούν ώστε να υπάρχει τάξη και ασφάλεια. Σε γενικές γραμμές καλό θα είναι να έχουμε κατά νου τα ακόλουθα:

– Δεν θα πρέπει να διστάζουμε να επιλέξουμε ένα ‘ιδιόρρυθμο’ θέμα για το πάρτι, ακόμα και αν πρόκειται για την ‘Άγρια Δύση’ ή το ‘Next Top Model’. Ανάλογα με την θεματολογία του πάρτι, διοργανώνουμε ανάλογες δραστηριότητες και διαγωνισμούς, με τελικό έπαθλο κάτι σχετικό με το σενάριο του πάρτι.

– Δεν θα πρέπει να φοβόμαστε την απλότητα. Τα σημερινά παιδιά δεν παίζουν τα παραδοσιακά απλά παιχνίδια. Αντί να τα αφήσουμε κολλημένα μπροστά σε οθόνες, είναι θαυμάσια ιδέα να τους προτείνουμε να παίξουν τυφλόμυγα, μουσικές καρέκλες ή το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού.

– Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τα μεγαλύτερα παιδιά. Όσο μεγαλύτερα είναι τα παιδιά, τόσο πιο ελαστικό θα πρέπει να είναι το πρόγραμμα του πάρτι. Τα παιδιά πιθανότατα θα θέλουν να κάνουν τα δικά τους κάποια στιγμή. Αν εκδηλώσουν τέτοια επιθυμία, δεν υπάρχει λόγος για άγχος. Είναι μάλλον μια ευκαιρία για περισσότερο ελεύθερο χρόνο για εμάς και τους άλλους γονείς!

shutterstock_437337124

Κάνουμε τα δωράκια αποχαιρετισμού μια διαδραστική δραστηριότητα

Αντί να προσφέρουμε στα παιδιά μια σακούλα με μικρά παιχνίδια με τα οποία θα παίξουν για τρία μόνο λεπτά και στη συνέχεια θα καταχωνιάσουν σε ένα συρτάρι, είναι καλύτερο να τους δώσουμε την ευκαιρία να τα δημιουργήσουν μόνα τους! Τα παιδιά θα αισθάνονται τότε πιο ενεργά και επίσης θα νιώσουν ότι αποτελούν μέρος του πάρτι. Μερικές καλές ιδέες είναι οι εξής:

– Μπλουζάκια με σιδερότυπα, απλές μάσκες, κοσμήματα, κονκάρδες κλπ. Όλες αυτές οι διαδικασίες απαιτούν περισσότερη προνοητικότητα, υλικά αλλά και ενισχυμένη επίβλεψη, αλλά το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει.

– Διακοσμητικά τοίχου ή χώρων με θέμα σχετικό με την θεματολογία του πάρτι. Και πάλι θα χρειαστούμε ειδικά υλικά και φυσικά να είμαστε σε ετοιμότητα για πιθανά ατυχήματα και … καθάρισμα!

Σε κάθε περίπτωση, οι δραστηριότητες στα παιδικά πάρτι εγγυώνται την επιτυχία και μένουν στα παιδιά αξέχαστες! Γι’αυτό και μόνο αξίζει να αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη και να σχεδιάσουμε ένα πάρτι γεμάτο διασκέδαση και παιχνίδια!

Originally posted 2015-04-22 04:30:41.