Πρέπει να αποφεύγεις ακόμη και ένα ποτήρι κρασί όταν προσπαθείς να συλλάβεις;
ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Πρέπει να αποφεύγεις ακόμη και ένα ποτήρι κρασί όταν προσπαθείς να συλλάβεις;

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Πρέπει να αποφεύγεις ακόμη και ένα ποτήρι κρασί όταν προσπαθείς να συλλάβεις;

Δεν είσαι ακόμη έγκυος αλλά είσαι στη διαδικασία όπου προσπαθείς να συλλάβεις. Μπορεί να επηρεάσει τη σύλληψή σου ένα ποτήρι κρασί; Μια τόση μικρή ποσότητα αλκοόλ όταν δεν είσαι καν έγκυος; Κι όμως μπορεί… Σύμφωνα με τους ειδικούς αν θέλεις να μείνεις έγκυος θα πρέπει να αποφεύγεις την κατανάλωση αλκοόλ όσο μικρή και αν είναι.

Το αλκοόλ επηρεάζει σημαντικά τη γονιμότητα και δυστυχώς η οδηγία λέει ότι πρέπει να αποφεύγεται ακόμα κι αν προσπαθείς καιρό να συλλάβεις. Στην πραγματικότητα είναι και ένας τρόπος να συνηθίσεις χωρίς αλκοόλ για 9 μήνες θα απαγορεύεται ρητά. Συγκεκριμένα, έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση αλκοόλ τον πρώτο μήνα ή τις πρώτες εβδομάδες της κύησης μπορεί να οδηγήσει στην παλινδρόμησή της. Μάλιστα, ο κίνδυνος μιας αποβολής παρατηρήθηκε σε γυναίκες όπου κατανάλωσαν αλκοόλ λίγες μόνο εβδομάδες πριν ξεκινήσουν την εξωσωματική τους γονιμοποίηση. Εκείνο δε που πιθανόν θα ακούσεις ως υπερβολικό, είναι ότι ούτε ο σύντροφός σου πρέπει να καταναλώνει αλκοόλ, αφού επηρεάζεται και η ποιότητα του σπέρματος.

Εκείνο που μπορείς να κάνεις αν θέλεις πολύ ένα παιδί και προσπαθείς γι’ αυτό, είναι να απέχεις για ένα διάστημα από κοινωνικές εκδηλώσεις όπως συναθροίσεις με φίλους, όταν ξέρεις ότι θα καταλήξεις με τουλάχιστον ένα ποτό στο χέρι. Αν πάλι είσαι εγκρατής και το αλκοόλ δεν είναι για εσένα κάτι που πραγματικά χρειάζεσαι, συνέχισε την κοινωνική ζωή σου αντικαθιστώντας το με μη αλκοολούχα κοκτέιλ. Για το Καλοκαίρι μάλιστα είναι προτιμότερα από τα αλκοολούχα που σε αφυδατώνουν. Στην περίπτωση που το αλκοόλ είναι δεύτερη φύση σου, σκέψου σοβαρά τις συνέπειες και ζύγισε τι είναι για εσένα πιο σημαντικό. Στην εγκυμοσύνη η κατανάλωση αλκοόλ δεν είναι επικίνδυνη μόνο τους πρώτους μήνες για την περίπτωση μιας αποβολής. Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει σοβαρές εγκεφαλικές ή άλλες βλάβες στο έμβρυο. Θέλεις να πάρεις ένα τέτοιο ρίσκο;

Πηγή