Ποτέ τσιγάρο στην εγκυμοσύνη! Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες
Uncategorized

Ποτέ τσιγάρο στην εγκυμοσύνη! Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες

July 14, 2020

author:

Parenting.gr

Ποτέ τσιγάρο στην εγκυμοσύνη! Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες

Pregnant Woman SmokingΤις επιπτώσεις του καπνίσματος της μέλλουσας μητέρας στο έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της καταδεικνύουν οι συγκλονιστικές εικόνες που τράβηξαν ερευνητές του πανεπιστημίου του Durham στη Βρετανία και τις οποίες δημοσιεύει η ιστοσελίδα medicaldaily.

Όπως τονίζουν τα έμβρυα στις μήτρες γυναικών που καπνίζουν στην εγκυμοσύνη τους υποφέρουν από καθυστερημένη ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος. Συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν αφού χρησιμοποίησαν νέας τεχνολογίας υπέρηχους τεσσάρων διαστάσεων (4D), μέσω της οποίας διαπίστωσαν ότι τα έμβρυα που γεννιούνται από μητέρες που κάπνιζαν στην κύησή τους κινούν περισσότερο το στόμα και τα άκρα τους μέσα στην μήτρα, χωρίς να έχουν έλεγχο των κινήσεών τους.

9694e4aafed4998242bb4f2c83363fd0

Η έρευνά τους βασίστηκε σε περιπτώσεις 20 βρεφών -τα τέσσερα γεννήθηκαν από μητέρες που κάπνιζαν 16 τσιγάρα την ημέρα και τα υπόλοιπα 16 από μητέρες που δεν κάπνιζαν στην εγκυμοσύνη-, από τα οποία ελήφθησαν 80 εικόνες με 4D υπέρηχους σε 4 διαφορετικές χρονικές στιγμές στην εγκυμοσύνη της κάθε γυναίκας, μεταξύ της 24ης και της 36ης εβδομάδας κύησης

Παρά το γεγονός ότι όλα τα βρέφη γεννήθηκαν υγιή, εμφάνιζαν σημαντικές διαφορές σχετικά με τον έλεγχο στο κεντρικό τους νευρικό σύστημα κατά την περίοδο που ήταν ακόμα έμβρυα.

Τα έμβρυα που οι μητέρες τους κάπνιζαν είχαν μειωμένο έλεγχο στο κεντρικό τους νευρικό σύστημα, κάτι το οποίο οφείλεται σε υπανάπτυξη και εξηγεί γιατί μακροπρόθεσμα τα παιδιά αυτά εμφανίζουν στην πλειοψηφία τους καθυστέρηση σε σχέση με την επεξεργασία της ομιλίας, χαμηλότερη βαθμολογία σε λεκτικές παραμέτρους και χαμηλότερη απόδοση σε εξειδικευμένα τεστ ομιλίας και ακουστικής ικανότητας.

Επίσης, έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος γέννησης, το οποίο έχει συνδεθεί με αναπνευστικά προβλήματα, αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης και δυσκολία διατήρησης της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος αργότερα στη ζωή.

Πηγή:altsantiri.gr