Πολιτική αντιπαράθεση για την έγγραφη δήλωση των γονιών όταν δεν εμβολιάζουν το παιδί τους
Uncategorized

Πολιτική αντιπαράθεση για την έγγραφη δήλωση των γονιών όταν δεν εμβολιάζουν το παιδί τους

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Πολιτική αντιπαράθεση για την έγγραφη δήλωση των γονιών όταν δεν εμβολιάζουν το παιδί τους

Πολιτική αντιπαράθεση ξεσήκωσε η πρόθεση του υπουργείου Υγείας να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση οι γονείς στην περίπτωση που αρνούνται να εμβολιάσουν το παιδί τους, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την ανχαίτιση του αντιεμβολιαστικού κινήματος που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και στη χώρα μας.

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις επίμαχες δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστα Μπαργιώτα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το υπουργείο ανοίγει «παράθυρο» στην παραπληροφόρηση των πολιτών σχετικά με την αξία του εμβολιασμού.

Το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο εμβολιασμός, δεν προφυλάσσει από πιθανόν θανατηφόρες ασθένειες μόνο το ίδιο το άτομο που εμβολιάζεται. Δημιουργώντας την λεγόμενη «ανοσία αγέλης» προφυλάσσει τα πιο αδύνατα άτομα της κοινωνίας: τα βρέφη που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, και αδύναμα παιδιά με σημαντικές αλλεργίες ή που βρίσκονται σε ανασοκαταστολή (π.χ. παιδιά με λευχαιμία) αλλά και όλους του ασθενέστερους συμπολίτες μας! Η παραπληροφόρηση που παρέχει απλόχερα το διαδίκτυο σε γονείς που απλά θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, έχει φέρει και στην χώρα μας το αντι-επιστημονικό κίνημα του αντι-εμβολιασμού. Η Κυβέρνηση με τις ατυχείς δηλώσεις του κ. Ανδρέα Ξανθού, αντί να δώσει σαφές και ισχυρό μήνυμα στους γονείς για την ανάγκη αλλά και την ασφάλεια του εμβολιασμού, προσφέρει παράθυρο στην παραπληροφόρηση, θέτοντας σε κίνδυνο τους πιο ευαίσθητους συμπολίτες μας. Η ανευθυνότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, της δήθεν αριστεράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης αποτυγχάνει ακόμα μια φορά να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας».

Το υπουργείο Υγείας από την πλευρά του απάντησε στο Ποτάμι ότι «μια απολύτως ξεκάθαρη απάντηση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού σε επίκαιρη ερώτηση του πρώην βουλευτή του Ποταμιού και νυν βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Κ. Μπαργιώτα γίνεται αντικείμενο ακραίας αντιπολιτευτικής και μικροκομματικής εκμετάλλευσης.

Το Ποτάμι επιδίδεται ανοικτά σε έναν άκρατο λαϊκισμό απέναντι σε ένα σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας εμφανιζόμενο ως προστάτης του υποχρεωτικού εμβολιασμού».

Η απάντηση – συνεχίζει το υπουργείο Υγείας – στην ευτυχώς περιορισμένη επιρροή του αντιεμβολιαστικού κινήματος στην Ελλάδα είναι η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), η έμφαση στην κουλτούρα της οικογενειακής ιατρικής, της πρόληψης και της αγωγής υγείας και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονιών για τα πολλαπλά οφέλη των εμβολίων και τους κινδύνους από τον μη εμβολιασμό.

«Αρκετά λοιπόν με τη διαστρέβλωση της αλήθειας στο όνομα της αντικυβερνητικής ρητορείας. Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, με τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα την ιδέα του εμβολιασμού και την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Πηγή