Ποιοι είναι οι φόβοι των νέων γονιών;

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

shutterstock_47395495Μόλις γίνατε νέοι γονείς και έχετε αρχίσει να ανησυχείτε για διάφορα θέματα; Δεν είστε οι μόνοι! Οι περισσότεροι νέοι γονείς τον πρώτο καιρό με το μωράκι τους έχουν κάποιους φόβους και ανησυχίες που δεν τους αφήνουν να ηρεμήσουν! Και όσο και αν σας φαίνεται περίεργο είναι γεγονός πως ένα τόσο δα πλασματάκι μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή σας! Είναι αρκετά τα ερωτήματα που γεννιούνται στο μυαλό των γονιών με τον ερχομό του μωρού που εκφράζουν κάποιους φόβους. Ειδικά τα παρακάτω είναι τα πιο συνηθισμένα και αυτά που βαραίνουν πολύ τους γονείς!

Μπορεί το μωρό να αλλάξει τη σχέση μας; Τα περισσότερα ζευγάρια φοβούνται ότι το νέο μέλος θα ταράξει τις ισορροπίες τους και δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παραδέχονται ότι με τον ερχομό του μωρού άλλαξαν πολλές συνήθειες ως ζευγάρι και για αρκετό καιρό χάθηκε ο έρωτάς τους. Μην ανησυχείτε όμως γιατί δεν είναι όλα τα ζευγάρια ίδια και με τη σωστή επικοινωνία και αντιμετώπιση όλα λύνονται χωρίς ζημιές!

Ποια θα είναι τα συναισθήματα; Πολλοί φοβούνται τα συναισθήματα που θα νιώσουν γιατί είναι κάτι που δεν έχουν ξαναβιώσει και αυτό το άγνωστο τους δημιουργεί μια ταραχή. Επίσης αρκετές μητέρες φοβούνται μήπως πανικοβληθούν ή μήπως δεν δώσουν την κατάλληλη στοργή και ασφάλεια στο νεογέννητο. Μην ανησυχείτε!! Το ένστικτο μιλάει και πράττει από μόνο του!

Θα κάνουμε πολλά λάθη; Κανένας δεν είναι έτοιμος για γονιός και πoέε κανείς δε μας δίδαξε ή δε μας έδωσε τα κατάλληλα εφόδια για να εκπαιδευτούμε ως γονείς και γι’ αυτό πολλά νέα ζευγάρια φοβούνται. Θα κάνουν λάθη; Θα κάνουν το σωστό; Θα είναι καλοί γονείς; Η αλήθεια είναι ότι όσο ζούμε μαθαίνουμε αλλά αν προσπαθούμε να παρατηρήσουμε και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του μωρού με μεγάλη στοργή και διάθεση όλα θα μαθευτούν και μάλιστα γρήγορα!

Διάβασε επίσης:

10 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι καλύτερη μητέρα απ’ όσο νομίζεις!

Είσαι έγκυος; Δες πώς να το ανακοινώσεις με αστείο και δημιουργικό τρόπο!

 

The post Ποιοι είναι οι φόβοι των νέων γονιών; appeared first on Η εγκυμοσύνη, η γυναίκα, η μαμά, κάθε μέρα.

Περισσότερα άρθρα