Ποια προϊόντα ομορφιάς είναι επικίνδυνα για την εγκυμοσύνη
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΥΓΕΙΑ

Ποια προϊόντα ομορφιάς είναι επικίνδυνα για την εγκυμοσύνη

January 28, 2020

author:

Parenting.gr

Ποια προϊόντα ομορφιάς είναι επικίνδυνα για την εγκυμοσύνη

Τα προϊόντα ομορφιάς καταλαμβάνουν ειδική θέση στο σπίτι και στην τσάντα κάθε γυναίκας. μια μέλλουσα μητέρα όμως χρειάζεται να αναθεωρήσει για τη χρήση κάποιων προϊόντων που περιέχουν χημικά όπως Τα χημικά αυτά μπορεί να είναι επικίνδυνα για το σώμα της εγκυμονούσας και κατ’ επέκταση και του εμβρύου. Όπως μια έγκυος κόβει το κάπνισμα και το αλκοόλ έτσι υπάρχουν συνήθειες ομορφιάς που για τους υπέροχους αυτούς εννιά μήνες θα ήταν καλό να αποφεύγονται!

Τα αρώματα

Πολλά αρώματα περιέχουν ως συστατικά φθαλικές ενώσεις. Κάποια τα περιέχουν σε μεγάλο βαθμό και κάποια σε μικρότερο, όμως είναι πολύ ανθυγιεινά για την υγεία. Πριν λοιπόν θελήσεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο άρωμα σιγουρέψου για τα συστατικά που περιέχει και ερεύνησε το καλά!

Αφρόλουτρα πολυτελείας

Αυτά είναι κυρίως καλά νέα γιατί τώρα υπάρχει λόγος να κάνεις οικονομία στα αφρόλουτρα δικαιολογημένα! Συνήθως τα ακριβά αφρόλουτρα περιέχουν συστατικά και χημικά που είναι επιβλαβή για την υγεία. Κάνε την απαραίτητα έρευνα και δες ποια είναι τα πιο ουδέτερα. Αυτά που είναι για τα μωρά συνήθως δεν περιέχουν βλαβερά συστατικά !

Βερνίκι νυχιών

Αν έχεις ως αγαπημένη συνήθεια ομορφιάς να βάφεις τα νύχια σου, είναι ώρα να το ξανασκεφτείς. Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορείς να περιποιείσαι τα νύχια σου αλλά χωρίς να τα βάφεις καθώς τα χημικά που περιέχουν τα βερνίκια δεν είναι πολύ ασφαλή. Η αλήθεια είναι ότι τα άβαφα αλλά περιποιημένα νύχια είναι πολύ κομψά και ήρθε η στιγμή να το ανακαλύψεις!

Αποτρίχωση με κρέμα

Οι περισσότερες κρέμες αποτρίχωσης ΄έχουν ως κύριο συστατικό άλατα θειογλυκικού οξέως γιατί αυτό το συστατικό απομακρύνει την τρίχα. Καθώς η ασφάλεια του είναι αναμφίβολη κράτα τις κρέμες αποθηκευμένες στο ντουλάπι σου κι άλλαξε μέθοδο αποτρίχωσης!

Βαφές μαλλιών

Οσο είσαι έγκυος μπορείς να ξαναθυμηθείς πώς είσαι με το φυσικό σου χρώμα! .Απέφυγε τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης να αλλάξεις το χρώμα σου ή να το φρεσκάρεις καθώς οι βαφές περιέχουν χημικά που οι γιατροί συστήνουν να τα αποφεύγουμε!

Λακ μαλλιών

Η γνωστή μας λακ περιέχουν φθαλάτες που είναι καλό να μην έρχονται σε επαφή με την εγκυμονούσα Ευκαιρία να ανανεώσεις το λουκ σου με νέους τρόπους hair styling!

Διάβασε επίσης: Πόσο ασφαλής είναι η δίαιτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Originally posted 2015-06-01 04:55:39.