Ποια είναι τα μυστικά διοργάνωσης ενός επιτυχημένου παιδικού πάρτι στο σπίτι;
LIFESTYLE ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ

Ποια είναι τα μυστικά διοργάνωσης ενός επιτυχημένου παιδικού πάρτι στο σπίτι;

January 4, 2020

author:

Parenting.gr

Ποια είναι τα μυστικά διοργάνωσης ενός επιτυχημένου παιδικού πάρτι στο σπίτι;

Η προετοιμασία για ένα παιδικό πάρτι στο σπίτι είναι μια διασκεδαστική διαδικασία, στην οποία μπορεί να εμπλακεί ενεργά όλη η οικογένεια!
Τα γενέθλια, η ονομαστική γιορτή ή κάποιο άλλο χαρούμενο γεγονός, αποτελούν αφορμή να διοργανώσετε παιδικά events που θα πλημμυρίσουν το σπίτι σας με μουσική και παιχνίδι… και που θα δημιουργήσουν υπέροχες παιδικές αναμνήσεις!

Ποια είναι όμως τα μυστικά της διοργάνωσης ενός επιτυχημένου παιδικού πάρτι;
shutterstock_91509488
Αρχικά, θα πρέπει να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα.
Πότε;
Σε περιόδους που λειτουργούν τα σχολεία, η ιδανική στιγμή για παιδικά πάρτι είναι το Σαββατοκύριακα. Συνεπώς, όποια ημέρα και να πέφτουν τα γενέθλια, θα πρέπει να εορταστούν Σάββατο ή Κυριακή. Η ώρα και η διάρκεια του πάρτι θα καθοριστεί από την ηλικία των παιδιών. Σε κάθε περίπτωση η πρόσκληση θα πρέπει να ορίζει την ώρα άφιξης και αναχώρησης.
Πόσοι και ποιοί;
Ο αριθμός των καλεσμένων, θα καθοριστεί ανάλογα με τη δυνατότητα του χώρου και το χρηματικό ποσό που μπορείτε να διαθέσετε. Αν τα παιδιά είναι πολύ μικρά, πρέπει να υπολογίσετε ότι θα παρίσταται τουλάχιστον ένας συνοδός . Επίσης, να μην ξεχάσετε να σημειώσετε στην πρόσκληση εάν θα είναι καλέσμενα και τα αδέρφια των μικρών καλεσμένων σας.
Θα υπάρχει θέμα στο πάρτι;
Τα θεματικά πάρτι είναι πολύ διασκεδαστικά και είναι πιο εύκολο να οργανωθούν, γιατί σας δίνουν συγκεκριμένη κατεύθυνση που μπορείτε να ακολουθήσετε. Συζητήστε έγκαιρα με το παιδί, επιλέξτε ένα θέμα που αγαπάει και σχεδιάστε ανάλογα τα επόμενα βήματα.
Τι θα φάμε;
Καταστρώστε μια λίστα με εύκολα, νόστιμα και υγιεινά πιάτα που θα σερβίρετε στα παιδάκια. Αντίστοιχα, προγραμματίστε ένα πλάνο για το μενού των ενηλίκων  και τα ποτά που θα χρειαστούν.
Ποιες δραστηριότητες θα οργανωθούν;
Σκεφτείτε όμορφες ιδέες για παιχνίδια ή χειροτεχνίες, που θα δημιουργήσουν ευχάριστη και ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο πάρτι. Για την επιλογή θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον αριθμό των παιδιών και τις ηλικίες τους. Για ένα πάρτι με πολύ μικρά παιδιά, ίσως χρειαστεί να προσλάβετε έναν εμψυχωτή / υπεύθυνο καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για να απασχολήσει τα παιδιά.
shutterstock_389565823
Στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσετε το παρακάτω χρονοδιάγραμμα διοργάνωσης:
10 μέρες πριν
Στείλτε τις προσκλήσεις.
Παραγγείλτε την τούρτα.
Επικοινωνήστε με τον εμψυχωτή/υπεύθυνο καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.
1 εβδομάδα πριν
Ψωνίστε τα υλικά που θα χρειαστούν για το μενού και τα ποτά.
5 μέρες πριν
Ψωνίστε τα αναλώσιμα (πλαστικά πιάτα, διακοσμητικά είδη, κλπ), τα υλικά για τις δραστηριότητες και τα αναμνηστικά είδη που θα μοιραστούν στα παιδιά όταν θα φεύγουν.
Ξεκινήστε να μαγειρεύετε τα φαγητά που μπορούν να συντηρηθούν για λίγες ημέρες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
2 μέρες πριν
Καθαρίστε το σπίτι και διαμορφώστε τους χώρους για τις ανάγκες του πάρτι.
Στολίστε το σπίτι και κρεμάστε τα διακοσμητικά.
Την ίδια μέρα
Ολοκληρώστε το μενού.
Στρώστε τον μπουφέ.
Πηγαίνετε κομμωτήριο (γιατί είστε και οικοδέσποινα!)

Originally posted 2016-09-09 04:30:07.