Ποια είναι τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε στην επιλογή των χρωμάτων στους τοίχους;
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Ποια είναι τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε στην επιλογή των χρωμάτων στους τοίχους;

August 6, 2020

author:

Parenting.gr

Ποια είναι τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε στην επιλογή των χρωμάτων στους τοίχους;

Διαλέγετε χρώματα για τους τοίχους του σπιτιού σας; Πριν καταλήξετε στις επιλογές σας, μην ξεχνάτε ότι αφού βαφτούν οι τοίχοι μετά δεν είναι εύκολο να αλλάξετε γνώμη ή να διορθώσετε τα στιλιστικά λάθη…
Γι’ αυτό έχει σημασία να κάνετε εξαρχής εύστοχες επιλογές χρωμάτων. Το ένστικτο και η προσωπική σας αισθητική είναι η βάση για τις επιλογές σας, ωστόσο μην αφεθείτε μόνο σε αυτά για να αγοράσετε τα χρώματα.

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές ώστε να αποφύγετε τα πιο συνηθισμένα λάθη:

• Το χρώμα των τοίχων είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό για έναν χώρο του σπιτιού, οπότε είναι εν μέρει δικαιολογημένη η τάση να το τοποθετούμε πρώτο στη λίστα των αποφάσεων μας. Ωστόσο δεν είναι σωστό να αποτελεί την πρώτη  απόφαση που θα λάβουμε για το δωμάτιο. Οφείλουμε να μην σκεφτούμε τόσο “συγκεκριμένα” και να συνυπολογίζουμε  όλα τα υπόλοιπα “αξεσουάρ¨ του χώρου. Επιπλα,  κουρτίνες, υφάσματα, κλπ θα πρέπει να είναι συνδυασμένα και “προαποφασισμένα”. Συχνά, όλα αυτά τα είδη προϋπάρχουν, οπότε εν μέρει εκείνα θα μας “υποδείξουν” το σωστό χρώμα για τους τοίχους.

shutterstock_97041398

• Ο συνολικός τρόπος σκέψης για τη διακόσμηση δεν περιορίζεται μόνο σε ένα δωμάτιο. Ολόκληρο το σπίτι, με την εσωτερική και την εξωτερική του διακόσμηση οφείλει να υπόκειται σε ενιαίο ύφος και χρωματικό κώδικα. Οι ασύνδετες μεταξύ τους εναλλαγές των αποχρώσεων δίνουν εικόνα κακής αισθητικής και επιβεβαιώνουν την τυχαία και ευκαιριακή επιλογή των χρωμάτων. Ακόμη και στα μεγαλύτερα σπίτια η μεγάλη και σύνδετη “ποικιλία” χρωμάτων καταλήγει σε  κακό αποτέλεσμα.  Αν ο σκοπός σας είναι να χαρίσετε ξεχωριστή προσωπικότητα σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας, τότε επιδιώξτε να το πετύχετε διαφοροποιώντας άλλα στοιχεία, όχι όμως την χρωματική παλέτα.

• Κάτι που συχνά ξεχνάμε όταν βάφουμε το σπίτι είναι η επίδραση των χρωμάτων στην διάθεσή μας. Για παράδειγμα, τα απαλά χρώματα όπως το γαλάζιο ή η ώχρα θεωρούνται ιδανικές επιλογές για την κρεβατοκάμαρα. Αντίστοιχα, τα μουντά και σκούρα χρώματα στην κουζίνα συνδέονται με μειωμένη όρεξη. Πριν επιλέξετε χρώματα για τους χώρους σας με βάση την αισθητική σας, κάντε μια έρευνα σχετικά με το “χαρακτήρα” της κάθε απόχρωσης. Μην παρασυρθείτε, λοιπόν, διαλέγοντας μόνο χρώματα που σας αρέσουν αλλά δώστε έμφαση και στα συναισθήματα σας .

Originally posted 2016-05-30 04:00:33.