Πλανητάριο στα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων
LIFESTYLE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πλανητάριο στα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Πλανητάριο στα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων

Σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του σύμπαντος μας, είναι από την Τετάρτη και για μια βδομάδα «επιβάτες», μικροί και μεγάλοι στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων.

Ένα εντυπωσιακό φορητό πλανητάριο θα μετακινείται κάθε ημέρα και σε διαφορετικό σχολείο, σε διαφορετική γειτονιά, για προβολές, με ώρες λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 16:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο και την Κυριακή από τις 12:00 έως τις 20:00. Το πλανητάριο θα παρέχει τη δυνατότητα εξερεύνησης των μυστηρίων του σύμπαντος, του ηλιακού συστήματος και των αστεριών.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο λειτουργεί υπό την εποπτεία του Νικόλαου Ματσόπουλου, Msc, επί 41 χρόνια αστρονόμου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τον οποίο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι συμμετέχοντες, το Σάββατο 6 Μαΐου, σε μία διάλεξη όπου θα συστήσει τον κόσμο του σύμπαντος μέσα από τη δική του γνώση και εμπειρία.

Οι δράσεις της Εβδομάδας Αστρονομίας έχουν ελεύθερη είσοδο για όλους ωστόσο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων www.athensopenschools.gr ή τηλεφωνικά στο 2105277089.

Πηγή