«Πες στη μαμά πόσο την αγαπάς»
ΝΗΠΙΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙ

«Πες στη μαμά πόσο την αγαπάς»

August 10, 2020

author:

Parenting.gr

«Πες στη μαμά πόσο την αγαπάς»

Διάβαζα πρόσφατα ότι οι παλιές μαμάδες (αν πω Ελληνίδες μόνο θα με παρεξηγήσεις;) έκαναν τους γιούς τους να κολλάνε πάνω τους από έλλειψη αγάπης. Δεν έπαιρναν την αγάπη που είχαν ανάγκη από τους άντρες τους, την τρυφερότητα και την αγκαλιά οπότε τα αναζητούσαν όλα αυτά στους άλλους άντρες του σπιτιού, τους γιούς δηλαδή. Όλο αυτό δημιουργούσε μία λανθάνουσα σχέση τα αποτελέσματα της οποίας όλοι έχουμε ακούσει κατά καιρούς… Έλα που δεν καταλαβαίνεις, εννοώ για τις στρίγγλες πεθερές που μισούσαν τις νύφες τους κ.λπ.

Ξεκίνησα να σου τα γράφω όλα αυτά γιατί κάθε φορά που ακούω κάποια να λέει «Πες στην μαμά πόσο την αγαπάς» κάτι παθαίνω… Όσο θέλει σε αγαπάει και αν θέλει δεν σε αγαπάει. Εσύ το αγαπάς, του τα δίνεις όλα και αν θέλει θα σε αγαπήσει. Ξέρεις δεν είναι απαραίτητο. Όταν όμως μου λέει «Μαμά, σε αγαπώ» λιώνω σαν κεράκι, άσε που βάζει και τις παλάμες του στα μάγουλα μου όταν το λέει. Δεν κάθομαι όμως να τον ρωτήσω; Ούτε το ακούω και κάθε εβδομάδα. Μία φορά το μήνα μου το λέει. Ναι προφανώς και θα ήθελα να μου το λέει κάθε μία ώρα, τρελή είσαι; Εννοείται! Αλλά είπαμε, εκείνος αν θέλει μας αγαπάει. Προχτές τον μάλωνα και σηκώθηκε απότομα, πήγε στο τζάμι για να μου δείξει το «φεγαλλάκι».

Ξέρει καλά πώς να με κάνει ό,τι θέλει αλλά δεν πειράζει. Το βρίσκω φυσιολογικό. Εκείνος θα με κάνει ό,τι θέλει, δεν θα τον κάνω εγώ ό,τι θέλω. Σωστά;

Διάβασε επίσης: 10 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι καλύτερη μητέρα απ’ όσο νομίζεις!

 

 

Originally posted 2016-02-29 04:28:13.