Παραμύθι για το Safe Water Sports "Ο Χταπόδιος Σέιφ και οι Τρεις Θαλασσοφύλακες"
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Παραμύθι για το Safe Water Sports “Ο Χταπόδιος Σέιφ και οι Τρεις Θαλασσοφύλακες”

October 27, 2019

author:

Parenting.gr

Παραμύθι για το Safe Water Sports “Ο Χταπόδιος Σέιφ και οι Τρεις Θαλασσοφύλακες”

Tο Safe Water Sports και οι Εκδόσεις Πατάκη μας συστήνουν τον «Χταπόδιο Σέιφ και τους Τρεις Θαλασσοφύλακες» και καλούν όλα τα παιδιά να γίνουν οι νέοι φύλακες της θάλασσας!

To Safe Water Sports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 με βασικό σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό και τα υδάτινα σπορ. Αφορμή για την ίδρυση του, αποτέλεσε ένα τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στο 10χρονο Μιχάλη Πασχαλάκη ενώ εκείνος έπαιζε με τους φίλους του στη θάλασσα.

Το νέο παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, με την εξαιρετική εικονογράφηση της Βίλλυς Καραμπατζιά, αποτελεί το ιδανικότερο παιδικό ανάγνωσμα του καλοκαιριού.Οι περιπέτειες του μικρού ήρωα Χταπόδιου Σέιφ και των φίλων του, Συννεφούλη και Καβουρίνας, ψυχαγωγούν και συγχρόνως εκπαιδεύουν τους μικρούς αναγνώστες.Οι προσπάθειες των ηρώων να βοηθήσουν τα παιδιά που παίζουν και αθλούνται στη θάλασσα και το νερό, γίνονται παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους μικρούς κολυμβητές – ήρωες.

χταποδιος σειφΜε απλό αλλά έξυπνο τρόπο το παραμύθι περνάει τα κατάλληλα μηνύματα και τους βασικούς κανόνες ασφάλειας που πρέπει να γνωρίζουμε και να τηρούμε για να χαιρόμαστε τη θάλασσα, τα σπορ και τα παιχνίδια στο νερό.

Ο συγγραφέας με μοναδικό τρόπο και δια στόματος Χταπόδιου Σέιφ, καλεί τα παιδιά να αναλάβουν κι εκείνα ρόλο «Θαλασσοφύλακα» και με τη σειρά τους να προσέξουν αλλά και να ενημερώσουν τους φίλους τους.

Το παραμύθι συμπληρώνουν τα μοναδικά τραγούδια που ακούστηκαν στην παρουσίαση του παραμυθιού στη Λέσχη Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού, σε μουσική της Δέσποινας Μπογδάνη-Σουγιούλ και στίχους του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου.

Η ερμηνεία τους, από την παιδική χορωδία του Κολλεγίου Αθηνών, τη βραδιά της επίσημης παρουσίασης του βιβλίου, ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή καθώς ο μικρός Μιχάλης Πασχαλάκης υπήρξε μαθητής του Κολλεγίου και συμμαθητής των παιδιών.

Όραμα του Παναγιώτη Πασχαλάκη, Προέδρου του Σωματείου και πατέρα του μικρού Μιχάλη αλλά και του Αντιπροέδρου Απόστολου Καγκελάρη και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι το νέο παραμύθι να φτάσει στα χέρια των παιδιών και να εμπνεύσει όσο το δυνατό περισσότερες οικογένειες.

Το Safe Water Sports συνεργάζεται με το Λιμενικό Σώμα και μέσω της ιστοσελίδας του www.safewatersports.gr έχει καταγράψει το σύνολο των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια και μπορούν να προσφέρουν θαλάσσια σπορ και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στη θάλασσα καθώς και τις παραλίες που έχουν ναυαγοσώστη.

Μέρος των εσόδων της έκδοσης διατίθεται για την ενίσχυση του σωματείου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ενημερωτικό βίντεο του Safe Water Sports, το οποίο προβάλλεται στα επιβατηγά πλοία της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Η δράση ενημέρωσης σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και με την στήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.).

Originally posted 2016-06-30 06:00:02.