«Παραμυθοϊστορίες της Εμπιστοσύνης!» στο Μουσείο Συναισθημάτων
LIFESTYLE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

«Παραμυθοϊστορίες της Εμπιστοσύνης!» στο Μουσείο Συναισθημάτων

February 4, 2019

author:

Parenting.gr

«Παραμυθοϊστορίες της Εμπιστοσύνης!» στο Μουσείο Συναισθημάτων

Το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας είναι ένα διεθνώς μοναδικό, διαδραστικό μουσείο, που χρησιμοποιεί τα εκθέματα του, το παιχνίδι και τα παραμύθια για να ενθαρρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων. Ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί και υποστηρίζει τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη.
Απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως και 12 χρονών, σε οικογένειες, σε εκπαιδευτικούς, σε ενήλικες που συνοδεύουν τα παιδιά (γονείς, συγγενείς, φίλους…) και σε ενήλικες που ενδιαφέρονται για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Μουσείο διοργανώνει ένα διαφορετικό εργαστήριο με παραμυθοϊστορίες της εμπιστοσύνη.
mouseio-sunaisthmatwn
Λίγα λόγια για το εργαστήριο:
Στο ξεκίνημα του ταξιδιού μοιάζουν γνώριμες οι εναλλαγές από την χαρά της προσμονής στην αγωνία, από την επιθυμία στο φόβο.
Κι αν ο φόβος αλλάζει μορφές, μεγαλώνει, ψηλώνει, φαρδαίνει, ίπταται, σκεπάζει το φως, τα άλλα συναισθήματα, βάζει τρικλοποδιές;
Τι τον καθησυχάζει, τι τον κάνει μικρό, παρών σε περίπτωση κινδύνου; Τι κάνει τη ζυγαριά ελαφριά από του φόβου τη μεριά; Τι κάνει το βήμα μου σταθερό;
Μια λέξη είναι. Μ_ _ _ώ!

Tips:
Ημερομηνίες: 24 και 25 Σεπτεμβρίου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Κόστος εισόδου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Originally posted 2016-09-22 10:30:25.