Παντζάρια με καρύδια και φέτα
Διατροφή & Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παντζάρια με καρύδια και φέτα

November 22, 2019

author:

Parenting.gr

Παντζάρια με καρύδια και φέτα

Roasted-Marinated-Beets-Salad-with-goat-cheese-walnuts-edΤα παντζάρια περιέχουν κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, θείο, ιώδιο, σίδηρο, χαλκό, αλλά και ίχνη από σπάνια μέταλλα, όπως ρουμπίνιο και κάσιο. Παράλληλα περιέχουν βιταμίνες Β1 και Β2 και φυσικά υδατάνθρακες, ίνες, αλλά και πρωτεΐνες. Είναι τέλεια για σαλάτα και κάνουν φοβερό γευστικό και θρεπτικό συνδυασμό με τα καρύδια που περιέχουν ω3 λιπαρά οξέα, ορισμένες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες καθώς και μέτρια ποσότητα ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και ψευδαργύρου. Προτείνουμε να προσθέσετε και φέτα ή εναλλακτικά γιαούρτι!

Υλικά

4 μεσαία παντζάρια
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
300 γρ. Σπανάκι
1 μεσαίο κρεμμύδι
1/2 φλιτζ. φέτα
1/4 φλιτζ. Καρύδια
αλάτι, πιπέρι

Για το Dressing

3 κ.σ. Ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.σ. Μουστάρδα
1 κ.σ. Μέλι
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ξύδι και το μέλι σε ένα μπωλάκι.
2. Σταδιακά προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
3. Στο τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
4. Σε ένα κατσαρολάκι με νερό βάζουμε τα παντζάρια αφού τα έχουμε κόψει αλλά δεν τα έχουμε ξεφλουδίσει.
5.Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
6. Μόλις βράσουν τα ξεφλουδίζουμε καλά και προσεκτικά.
7. Σε ένα μπωλ βάζουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι κομμένα και περιχύνουμε λίγο από το dressing.
8. Μεταφέρουμε το σπανάκι σε ένα άλλο μπωλ.
9. Στο μπωλ που έχουμε χρησιμοποιήσει προηγουμένως βάζουμε τα παντζάρια μαζί με το υπόλοιπο dressing μέχρι να τα καλύψουμε.
10. Από πάνω από τα παντζάρια βάζουμε το σπανάκι.
11. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και τη φέτα!

Originally posted 2015-03-28 04:30:03.