Παιχνίδια φωτός για μικρούς και μεγάλους!
Δραστηριότητες ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Παιχνίδια φωτός για μικρούς και μεγάλους!

March 18, 2023

author:

Parenting.gr

Παιχνίδια φωτός για μικρούς και μεγάλους!

45467890iokjhgfreew456789oikjhtre4567890-Είναι πολύ δημιουργικό όταν μια μητέρα περνάει ουσιαστικό χρόνο με το παιδί της! Πολλές φορές όμως είναι πολύ δύσκολο να πείσουμε τα παιδιά ειδικά στις ηλικίες του δημοτικού να αφήσουν την τηλεόραση ή τα video games και να μας ακολουθήσουν σε κάποια δραστηριότητα. Υπάρχουν όμως αρκετές δράσεις που πραγματοποιούνται σχεδόν κάθε εβδομάδα και μπορείτε να το εντάξετε στο πρόγραμμα των παιδιών ώστε να βάλουν στη ζωή τους κι άλλα ενδιαφέροντα!

Αν ψάχνετε για ένα διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό και ‘φωτεινό’ απόγευμα με τα παιδιά σας αυτήν την εβδομάδα μία εξαιρετική πρόταση είναι η εκδήλωση “Όλα είναι Φώς” που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος ξεκινά το αφιέρωμά της στο Διεθνές Έτος Φωτός και την Τετάρτη 4 Μαρτίου, από τις 18:00 έως τις 21:00, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια με θέμα το φως, θα παρακολουθήσουν εντυπωσιακές επιδείξεις πειραμάτων για το φως και τις οπτικές ψευδαισθήσεις, θα ακολουθήσουν ειδική διαδρομή στα διαδραστικά εκθέματα και θα φωτογραφηθούν με τρόπο μοναδικό, ανακαλύπτοντας τις ιδιότητες του φωτός!

Η είσοδος στην εκδήλωση την Τετάρτη 4 Μαρτίου είναι ελεύθερη για το κοινό και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

18:00, 19:00 και 20:00 Διαδραστικό Παιχνίδι: «Το παιχνίδι του φωτός»

Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε ένα διασκεδαστικό διαδραστικό παιχνίδι με θέμα το φως και εξοικειώνονται με τον τρόπο διάδοσής του. Ποια πορεία ακολουθεί το φως; Τι θα μπορούσε να την αλλάξει; Οι επισκέπτες παίρνουν θέσεις στο ταμπλό, μαθαίνουν να κινούνται όπως μία φωτεινή ακτίνα και το παιχνίδι ξεκινά!

18:30, 19:30 και 20:30 Επίδειξη πειραμάτων «Επιστήμη… στο φως!»

Αυτή τη φορά η ομάδα των πειραμάτων θα σας αλλάξει τα φώτα! Λέιζερ, πρίσματα και φακοί είναι οι πρωταγωνιστές σε ένα μαγικό ταξίδι στα μυστικά του φωτός. «Χημικές» και «ηλεκτρομαγνητικές» εκπλήξεις κλέβουν την παράσταση!

18:00 έως 21:00 Διαδραστικό Έκθεμα: «Οι πολύχρωμες σκιές σου!»

Η Διαδραστική Έκθεση παρουσιάζει το νέο της έκθεμα με τίτλο «Οι πολύχρωμες σκιές σου». Στο έκθεμα αυτό οι επισκέπτες ανακαλύπτουν πώς γίνεται η σύνθεση του λευκού φωτός, συμμετέχουν με ολόκληρο το σώμα τους και πειραματίζονται με τα χρώματα των σκιών που μπορούν να δημιουργήσουν. Το έκθεμα προσφέρεται για διάδραση και αναμνηστικές φωτογραφίες!

18:00 έως 21:00 Φωτογραφίες: «Γιορτάζοντας το Διεθνές Έτος Φωτός!»

Ειδικά για την εκδήλωση, η Διαδραστική Έκθεση σας δίνει την δυνατότητα να αποκτήσετε μοναδικές αναμνηστικές φωτογραφίες για το έτος φωτός. Για τις φωτογραφίες αυτές συνδυάζουμε μεγάλο χρόνο έκθεσης του αισθητήρα στο φως και ένα μηχανικό στροβοσκόπιο. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

18:00 έως 21:00 Διαδρομή για παιδιά από 8 έως 12 ετών: «Τι έχετε να πείτε… για το φως κ. Νεύτωνα;»

Σε αυτή την ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, οι γονείς γίνονται ξεναγοί και μαζί με τα παιδιά ανακαλύπτουν τις βασικές ιδιότητες του φωτός. Επίσημος καλεσμένος της παρέας είναι ο Ισαάκ Νεύτωνας!

Eμπρός λοιπόν ετοιμάσου για ένα ξεχωριστό, οικογενειακό κι εκπαιδευτικό απόγευμα!

Πληροφορίες:
Ίδρυμα Ευγενίδου: Λ. Συγγρού 387 Π.Φάληρο, Τηλ: 210 9469600

* Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Originally posted 2015-03-02 04:12:16.