Παιδικό δωμάτιο: συμβουλές για διακόσμηση και εύκολη οργάνωση
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Παιδικό δωμάτιο: συμβουλές για διακόσμηση και εύκολη οργάνωση

February 9, 2020

author:

Parenting.gr

Παιδικό δωμάτιο: συμβουλές για διακόσμηση και εύκολη οργάνωση

Κουράστηκες να προσπαθείς να πείσεις το παιδί σου να καθαρίσει το δωμάτιό του; Δοκίμασε σαν λύση να επενδύσεις στη διακόσμηση και στην οργάνωση του δωματίου του σύμφωνα με το προσωπικό του γούστο.

Κρυφοί αποθηκευτικοί χώροι55004019e84d7-child-desk-work-area-s3
Μερικές καλές αποθηκευτικές ιδέες ένα κεφαλάρι με ράφια  αλλά και επιδαπέδια συρτάρια κάτω από το κρεβάτι. Χρησιμοποίησε επίσης όμορφα κουτιά αποθήκευσης που διακοσμούν το χώρο και συγχρόνως  τον “συμμαζεύουν”.

“Τσέπες” για περιοδικά στον τοίχο
Αυτή η ιδέα θα ενθουσιάσει τα παιδιά και θα δημιουργήσει χώρους αποθήκευσης για περιοδικά, φωτογραφίες, κάρτες ή ό,τι άλλο θέλουν. Η μόνη παρέμβαση που θα χρειαστεί να γίνει είναι 2 τρύπες στον τοίχο. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κομμάτι πλέξιγκλας ή γυαλί για την επιφάνεια του γραφείου και να δημιουργήσεις χώρο τοποθέτησης αγαπημένων εικόνων ή φωτογραφιών.

Μια θέση για τα πάντα!
Τα γαντζάκια πίσω από την πόρτα είναι ιδανικά για να κρεμάσει τις ζακέτες και τα πανωφόρια του.  Ένα ανάλογο σύστημα αποθήκευσης  για τον τοίχο με θέσεις για μικρά και μεγάλα αντικείμενα, μπορεί να φιλοξενήσει από τα γυαλιά ηλίου μέχρι τα προσωπικά είδη για το μπάνιο του.

5500401a2fd68-closet-door-hooks-s3Τι κρατάμε και τι πετάμε
Είναι απαραίτητο να ελέγχετε συχνά τα αντικείμενα που υπάρχει λόγος να έχουν θέση στο παιδικό δωμάτιο και να απομακρύνετε τα υπόλοιπα. Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, θα πρέπει να απομακρυνθούν τα ρούχα που δεν του κάνουν και τα παλιά σχολικά βιβλία. Σίγουρα κρατάμε τα βραβεία του και τα αγαπημένα του παιχνίδια.

 

Διάβασε επίσης: 7 ιδέες για το decor του παιδικού δωματίου

Originally posted 2015-06-09 04:30:22.