Παιδί και καθημερινή ασφάλεια μες στο σπίτι

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

shutterstock_287219285Πόσο ασφαλές είναι το σπίτι για το παιδί μας; Πόσο επικίνδυνα είναι διάφορα αντικείμενα που υπάρχουν γύρω του; Υπάρχει λόγος να ανησυχείτε ή όχι; Σίγουρα αυτές οι ερωτήσεις υπάρχουν στο μυαλό πολλών νέων μαμάδων και μπαμπάδων ειδικά όταν το μωρό έχει αρχίσει να φεύγει από την αγκαλιά μας που είναι πιο ελεγχόμενο και να κυκλοφορεί μόνο του αρπάζοντας διάφορα αντικείμενα! H παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει να δείτε το σπίτι σας από άλλη οπτική γωνία και να είστε πιο προσεκτικοί με διάφορα αντικείμενα για να το κάνετε πιο ασφαλές για τα μικρά πιτσιρίκια!

Αρχικά παρατηρήστε το χώρο του σαλονιού. Έχετε αντικείμενα όπως πορσελάνες ή βάζα που θα μπορούσε να φτάσει το πιτσιρίκι σας; Δείτε επίσης εάν υπάρχουν αιχμηρές γωνίες και προσπαθήστε να τις καλύψετε καθώς επίσης και να στερεώσετε με κάποιον τρόπο, ίσως με ταινία, τα χαλιά για να μη φύγουν από τη θέση τους εν ώρα παιχνιδιού και πραγματοποιηθεί κάποιο ατύχημα. Απομακρύνεται επίσης κεριά, αναπτήρες και φυτά που μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα παιδιά.

Στην κουζίνα, που είναι ένας χώρος τον οποίο συνήθως αγαπούν τα παιδιά, υπάρχουν πολλά επικίνδυνα αντικείμενα όπως μαχαίρια, τρίφτες, και γυαλικά που ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν αντιληπτά και να θεωρηθούν ως παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους. Γι’ αυτό να τα έχετε σε τέτοια απόσταση και να τα κρύβετε ώστε να μην τα φτάνουν. Επιπλέον, όταν μαγειρεύετε και η κουζίνα είναι ζεστή θα πρέπει αν είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Στην κουζίνα έχουμε και πολλά απορρυπαντικά που για ευνόητους λόγους θα πρέπει να απομακρυνθούν από τα κάτω ντουλάπια και να τα κλειδώσετε κάπου που δε θα είναι προσβάσιμα από το παιδί. Συνήθως τα παιδιά έχουν μια τάση να τα δοκιμάζουν όλα!

Ένας άλλος χώρος τον οποίο πρέπει να εξερευνήσετε και να τον κάνετε πιο ασφαλή είναι το μπάνιο. Εάν συνηθίζατε να έχετε το σεσουάρ μαλλιών ή διάφορες άλλες μικροσυσκευές μάλλον είναι η ώρα να τις πάρετε από το μπάνιο. Ακόμη στη μπανιέρα και στο πάτωμα του μπάνιου εάν δεν έχετε ήδη τοποθετήστε ειδικά χαλάκια που δεν γλιστράνε για να δημιουργήσετε πιο ασφαλείς επιφάνειες. Και πάλι ισχύει ο κανόνας με τα απορρυπαντικά για να μην είναι σε σημείο που θα μπορεί να τα φτάνουν τα παιδιά.


Διαβάστε επίσης:

Κανόνες ασφαλείας για το παιδί στο αυτοκίνητο
Μερικοί ανοιξιάτικοι κανόνες ασφαλείας!

The post Παιδί και καθημερινή ασφάλεια μες στο σπίτι appeared first on Η εγκυμοσύνη, η γυναίκα, η μαμά, κάθε μέρα.

Περισσότερα άρθρα