Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 8 Μαρτίου, χρόνια μας πολλά!
Δικαιωματα ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 8 Μαρτίου, χρόνια μας πολλά!

August 14, 2020

author:

Parenting.gr

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 8 Μαρτίου, χρόνια μας πολλά!

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σχετίζεται με τα δεινά και τα επιτεύγματα των γυναικών για περισσότερο από έναν αιώνα – αλλά τώρα το βλέμμα της γιορτής είναι στραμμένο στην ισότητα των φύλων με στόχο τα επόμενα 15 χρόνια να έχει επιτευχθεί.  Με θέμα φέτος το “Planet 50-50 από το 2030», τα Ηνωμένα Έθνη θα γιορτάζουν τα δικαιώματα των γυναικών σε περισσότερες από 40 χώρες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιερώνει τη σημερινή ημέρα στις προσφυγοπούλες που δοκιμάζονται καθημερινά στην αναζήτησή τους για μία ανθρώπινη, αξιοπρεπή ζωή.  Η ίδια η ιδέα χρονολογείται πάνω από 100 χρόνια, και είχε διάφορους λόγους για να γίνει η καθιερωμένη γιορτή που είναι σήμερα.

 

Πότε καθιερώθηκε για πρώτη φορά;

Σοσιαλιστές παρουσίασαν για πρώτη φορά την ιδέα της γιορτής μέσα από μια ημέρα που να σηματοδοτεί την τεράστια συμβολή των γυναικών στην ανθρωπότητα.  Μια ετήσια «Ημέρα της Γυναίκας» διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την Γερμανίδα σοσιαλίστρια και θεωρητικό Κλάρα Τσέτκιν μαζί με 100 εκπροσώπους από 17 χώρες τον Μάρτιο του 1911.

Σήμερα λοιπόν, γιορτάζουμε όλες, μητέρες, αδερφές, ανιψιές, κουνιάδες και πεθερές, γιαγιάδες και νύφες, αρραβωνιαστικές, σύζυγοι και μητριές, κόρες και θείες, φίλες και νονές από κάθε γωνιά της γης. Όποιος και αν είναι ο ρόλος μας, είμαστε πρωταρχικά γυναίκες και αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά.

Διαβάστε επίσης:

H μαμά μου είναι όμορφη! Εγώ είμαι;

Είσαι έγκυος? Ό,τι καλύτερο!

Originally posted 2016-03-08 11:27:15.