Ο Πρίγκιπας Τζώρτζ είχε την πρώτη δημόσια έκρηξη θυμού!
LIFESTYLE ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΗΠΙΟ ΠΑΙΔΙ

Ο Πρίγκιπας Τζώρτζ είχε την πρώτη δημόσια έκρηξη θυμού!

November 4, 2019

author:

Parenting.gr

Ο Πρίγκιπας Τζώρτζ είχε την πρώτη δημόσια έκρηξη θυμού!

Ποιός γονιός δεν έχει βιώσει ουρλιαχτά και διαπεραστικές τσιρίδες απλά και μόνο γιατί δεν συμφώνησε με την αγορά ενός παγωτού; Ποιά μητέρα δεν έχει δεχτεί ακόμα και κλωτσιές και χτυπήματα συνοδευόμενα από αυτό το αποκαρδιωτικό “Μαμά, δεν σε αγαπαώ καθόλου”;

Δυστυχώς, όλοι οι γονείς με νήπια έχουμε μια σκληρή ιστορία να διηγηθούμε καθώς οι εκρήξεις θυμού είναι εκεί και μας περιμένουν… έτοιμες να μας εκθέσουν αλλά και να μας στενοχώρησουν.

Μην απογοητεύεστε όμως. Είναι φυσιολογικό και μπορεί να συμβεί κυριολεκτικά στον καθένα.

prince george2

Ανάλογο περιστατικό αντιμετώπισαν η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλλιαμ κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους σε εκδήλωση της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο 2χρονος πρίγκιπας Τζώρτζ που τους συνόδευε, εκνευρίστηκε και το έδειξε με τον αυθεντικό παιδικό του τρόπο. Παρόλο που τα Βρετανικά πρωτοσέλιδα χαιρέτησαν την ειλικρίνεια στη συμπεριφορά του, οι γονείς του τα έχασαν και προσπάθησαν μάταια να τον ηρεμήσουν.

Μια έκρηξη θυμού που συνοδεύεται από κλάματα, φωνές, ουρλιαχτά και χτυπήματα είναι πολύ επώδυνη για τους γονείς και ιδίως εφόσον συμβεί σε δημόσιο χώρο με πολλούς θεατές. Οι εκρήξεις θυμού (temper tantrums) στη νηπιακή ηλικία, και ιδίως μεταξύ 18 μηνών και 4 ετών, είναι (δυστυχώς!) ένα συνηθισμένο φαινόμενο το οποίο οφείλεται ακριβώς στις ιδιαιτερότητες αυτής της ηλικιακής περιόδου.
prince george 3
Η αιτία που τις προκαλεί είναι απλή. Παρόλο που τα παιδιά μιλούν και επικοινωνούν κανονικά, δεν μπορούν ακόμα να εκφράσουν αυτό που νιώθουν και αυτό που πραγματικά θέλουν. Παράλληλα, συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν τη δύναμη να ελέγξουν τις αντιδράσεις των γονιών τους και αυτό τα σοκάρει. Βιώνουν ξαφνικά έντονα συναισθήματα θυμού, θλίψης και απογοήτευσης.
Οσο τα παιδιά μεγαλώνουν, αντιλαμβάνονται τα όρια τους αλλά και τα όρια μας και είναι ικανά να συγκρατήσουν την οργή τους και να αποδεχτούν ότι δε μπορούν να κερδίζουν πάντα αυτό που επιθυμούν.

Και όπως λέει και Dr.Ουίλλιαμ Σομπέσκι, καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο και επιμελητής στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Ντένβερ “Ενα τέτοιο ξέσπασμα, είναι μέρος της ανάπτυξης του παιδιού και δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε ως κάτι καταστροφικό, αλλά ως ευκαιρία να εδραιώσουμε καλύτερη επικοινωνία με το παιδί μας”.

Και προφανώς αυτό ισχύει ακόμα κι αν είμαστε γαλαζοαίματοι…

Πηγή: cnn.gr

Originally posted 2016-07-11 11:01:05.