Ο παππούς και η γιαγιά δεν είναι μόνο για τους Χειμώνες
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ο παππούς και η γιαγιά δεν είναι μόνο για τους Χειμώνες

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Ο παππούς και η γιαγιά δεν είναι μόνο για τους Χειμώνες

Η γιαγιά και ο παππούς ξέρεις καλά ότι δεν είναι ένα parking για τα παιδιά σου. Αυτό που προσφέρουν είναι ανεκτίμητο. Δεν θα μιλήσουμε εδώ για το πόσο σημαντικός είναι αυτός ο δεσμός ανάμεσα στους γονείς σου και τα παιδιά σου. Εδώ θα πούμε ότι ο παππούς και η γιαγιά χωράνε στο κάδρο των καλοκαιρινών διακοπών. Πιο σωστά, εδώ θα πούμε ότι ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έπρεπε να λείπουν από το κάδρο των καλοκαιρινών διακοπών. Αν όχι όλη τη διάρκεια της άδειάς σου, σίγουρα λίγες μέρες προσπάθησε να τις περάσετε μαζί με τον παππού και τη γιαγιά που τόσο σε έχουν υποστηρίξει στην ανατροφή και καθημερινότητα των παιδιών σου. Όχι από υποχρέωση! Κάνε το για να έχουν τα παιδιά σου αναμνηστικές φωτογραφίες από τις διακοπές τους μαζί με την γιαγιά και τον παππού.

1. Ναι, ακόμη και στο camping

Αν είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, το camping θα αρέσει πολύ στους γονείς σου ή στους γονείς του συντρόφου σου. Θα τους θυμίσει τις εποχές που κάνατε μαζί διακοπές όταν ήσασταν μικρά. Χωρίς πολλές ανέσεις. Θα παίξουν με τα εγγόνια τους μέσα στα δέντρα αλλά κυρίως θα ανασάνουν κάπου όπου δεν βλέπουν 4 και πλέον τοίχους.

2. Γιατί όχι στη Disneyland;

Ξέρουν καλύτερα και από εσένα όλους αυτούς του ήρωες που ζωντανεύουν στα dvd που τους αφήνεις για να απασχολήσουν τα παιδιά σου. Γιατί να μην γνωρίσουν και από κοντά τους ήρωες των κινουμένων σχεδίων, παρέα με τους οποίους περνούν σχεδόν τη μισή τους μέρα;

3. Στο εξοχικό της οικογένειας

Τι εννοείς εκείνοι τον Ιούνιο και εσείς τον Ιούλιο; Ακόμη και αν λόγω χώρου δεν μπορείτε να είστε όλοι μαζί στο εξοχικό, φρόντισε έστω για μία εβδομάδα να κοιμηθείς στρωματσάδα. Προκειμένου να ζήσετε τις καλοκαιρινές διακοπές σαν οικογένεια, αξίζει να το κάνεις. Όλη η οικογένεια! Θα δεις ότι τα βράδια, θα σου προτείνουν να κρατήσουν τα μικρά για να βγεις με τον καλό σου.

4. Μέσα στη θάλασσα

Ακόμα και αν έχετε επιλέξει με τον σύντροφό σου να κάνετε διακοπές σε σκάφος μαζί με τα παιδιά, ο παππούς και η γιαγιά θα περάσουν τέλεια μ’ αυτό! Πιθανόν ο παππούς αγαπά το ψάρεμα. Από την άλλη θα έχεις δυο μάτια –εκείνα της γιαγιάς- μονίμως πάνω στα παιδιά σου. Η αλήθεια είναι πως οι διακοπές σε σκάφος με μικρά παιδιά δεν είναι ό,τι πιο ασφαλές.