Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων από την Εύη Σταθάτου και τις εκδόσεις Διόπτρα
LIFESTYLE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων από την Εύη Σταθάτου και τις εκδόσεις Διόπτρα

March 7, 2017

author:

Parenting.gr

Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων από την Εύη Σταθάτου και τις εκδόσεις Διόπτρα

Η ζωή με τα δίδυμα είναι μια πρόκληση. Είτε νιώθεις πανέτοιμη να τα μεγαλώσεις είτε εντελώς απροετοίμαστη για τον ερχομό τους, τα δίδυμα θα αλλάξουν τη ζωή σου. Μια ζωή που μπορεί να έχει ένταση, συγκρίσεις, ανταγωνισμό. Μια ζωή που θα έχει ένα δέσιμο υπέροχο – αυτό της δίδυμης μαγείας. Το δέσιμο είναι μοναδικό, όμως το ίδιο μοναδικό είναι και καθένα από τα δίδυμα παιδιά κι έτσι είναι καλό να τα αντιμετωπίζεις σε κάθε βήμα τους.

Το νέο βιβλίο περιλαμβάνει έναν πρακτικό οδηγό για τη δίδυμη εγκυμοσύνη, τον ερχομό των διδύμων και το μεγάλωμά τους. Μέσα από τις διαφορετικές ηλικιακές φάσεις, περιγράφεται η ζωή με τα δίδυμα, οι προκλήσεις της και τρόποι για την υγιή συναισθηματική τους ανάπτυξη. Ενδεικτικά αναλύονται θέματα που σχετίζονται με τα σημαντικότερα στάδια της βρεφικής ηλικίας, τα ορόσημα της νηπιακής φάσης και η σχολική ηλικία, ο χωρισμός ή όχι των διδύμων στο σχολείο κ.ά.

Μέσα από αυτόν τον χρήσιμο οδηγό που περιέχει πρακτικές συμβουλές και παραδείγματα , οι γονείς που περιμένουν ή απέκτησαν ήδη δίδυμα παιδιά μαθαίνουν το πόσο σημαντικό είναι να αντιμετωπίζουν τα δίδυμα ως δύο ξεχωριστά παιδιά σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Την Τετάρτη 08 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων των Public Συντάγματος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Σίσσυ Χρηστίδου, η Ελένη Πετρουλάκη και η Έφη Ανέστη. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ναταλία Αργυράκη.

 

Tips:
Η Εύη Σταθάτου είναι η δημιουργός του www.mytwins.gr που απευθύνεται στους γονείς των διδύμων και ασχολείται με το μεγάλωμα των δίδυμων παιδιών.
Η αίθουσα εκδηλώσεων των Public βρίσκεται  Νίκης 1 & Καρ.Σερβίας, στον 5ο όροφο.