Ο μαγικός κόσμος του Harry Potter ζωντανεύει στην Αγγλία
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Ο μαγικός κόσμος του Harry Potter ζωντανεύει στην Αγγλία

April 4, 2021

author:

Parenting.gr

Ο μαγικός κόσμος του Harry Potter ζωντανεύει στην Αγγλία

Ένα ταξίδι στο Λονδίνο περιλαμβάνει, αν μη τι άλλο, μία επίσκεψη στα μεγάλα αξιοθέατα της πόλης, το Βρετανικό Μουσείο, το Westminster Abbey, τις όχθες του Τάμεση, το Παλάτι του Μπάκιnγχαμ, το Big Ben το London Eye, το ενυδρείο Sealife και το μουσείο Μαντάμ Τισό.

Φυσικά, η μητρόπολη της Μεγάλης Βρετανίας προσφέρει στον επισκέπτη πλούσια θεάματα, συναυλίες από μεγάλα ονόματα σε όλα τα είδη της μουσικής, μοναδική ατμόσφαιρα στις παμπ, περιοχές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως το Camden Τown, το Soho, το Knightsbridge και ψώνια στις κεντρικές εμπορικές οδούς όπως η Oxford, η Bond και η Regent’s St.

shutterstock_238551502

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, και για να τιμηθεί η μεγάλη συγγραφέας JK Rowling αλλά και να ικανοποιηθούν οι φανς του μικρού μάγου, στη λίστα των ατραξιόν προστέθηκε το Harry Potter studio που προσφέρει ξεναγήσεις στο χώρο που γυρίστηκαν οι διάσημες ταινίες.

Το Harry Potter Studio βρίσκεται στο Hertfordshire, περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από το Λονδίνο. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα αυθεντικά σετ, τα αυθεντικά κοστούμια των χαρακτήρων και να ζήσουν από κοντά το παραμύθι.

Δεν είναι σαν επίσκεψη σε κάποιο μουσείο, αφού το τουρ έχει οργανωθεί σαν μία μικρή περιπέτεια για τα παιδιά, αντίστοιχη με αυτές του Harry Potter . Κάποια από τα σετ είναι σε κλίμακα, όπως ακριβώς χρησιμοποιήθηκαν στις ταινίες, ενώ πολλές πληροφορίες προσφέρονται σε ηλεκτρονικές οθόνες, στις περισσότερες γλώσσες.

great_hall_hero_0

Κάθε τουρ ξεκινάει με μια μικρή μαγνητοσκοπημένη εισαγωγή στο Great Hall του Hogwarts, περνάει από τους κοιτώνες των μαθητών, την τάξη των μαγικών ζωμών, το Υπουργείο Μαγείας, το κατάστημα με τα μαγικά ραβδιά και το γραφείο του Διευθυντή. Αν κάτι ξεχωρίζει μεταξύ των πολύ εντυπωσιακών σετ είναι το δωμάτιο των Πλασμάτων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της μαγικής εμπειρίας, οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν καρτ ποστάλ που δεν είναι ιδιαίτερα φτηνές αλλά είναι εξαιρετικής ποιότητας.

diagon_alley_hero_0

Η περιήγηση περνάει από διάφορα σετ και καταλήγει στο κατάστημα δώρων που είναι γεμάτο από αναμνηστικά για τα παιδιά και τους γονείς τους. Οι τιμές κυμαίνονται από μερικές στερλίνες για μικρά αντικείμενα μέχρι μερικές εκατοντάδες ευρώ για αναμνηστικά όπως τα αντίγραφα των αυθεντικών κοστουμιών.

Οι επισκέπτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η είσοδος κοστίζει 90 στερλίνες ανά οικογένεια και πως ο μέσος χρόνος παραμονής είναι τρεις ώρες. Η είσοδος γίνεται κατά ομάδες ανά μισάωρο, ενώ υπάρχουν όλες οι προβλέψεις για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Originally posted 2016-12-11 05:30:56.