Ο διαβήτης κύησης κορυφώνεται στις εγκύους κατά τους μήνες του καλοκαιριού
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΥΓΕΙΑ

Ο διαβήτης κύησης κορυφώνεται στις εγκύους κατά τους μήνες του καλοκαιριού

September 16, 2016

author:

Parenting.gr

Ο διαβήτης κύησης κορυφώνεται στις εγκύους κατά τους μήνες του καλοκαιριού

Σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη του Διαβήτη που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο (12-16 Σεπτεμβρίου), οι ερευνητές, με επικεφαλής τη μεταδιδακτορική ερευνήτρια Αναστασία Κατσαρού του Πανεπιστημίου της Λουντ και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Σκένε του Μάλμε στη Σουηδία, προχώρησαν  στην ανακοίνωση  ότι ο διαβήτης κύησης κορυφώνεται στις εγκύους κατά τους μήνες του καλοκαιριού
Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία για 11.538 εγκύους γυναίκες, από τις οποίες οι 487 (ποσοστό 4,2%) είχαν εμφανίσει διαβήτη για πρώτη φορά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.
Όπως έδειξε η ανάλυση, η συχνότητα των περιστατικών διαβήτη κύησης στο σύνολο των κυήσεων κυμαινόταν από 2,9% τον Μάρτιο σε 5,8% τον Ιούνιο.
Ο μέσος όρος ανά εποχή ποίκιλε από 3,3% την άνοιξη έως 5,5% το καλοκαίρι.
Προηγούμενες έρευνες ειχαν επιβεβαιώσει την εποχικότητα του διαβήτη τύπου-1, αλλά όχι του διαβήτη τύπου-2 και του διαβήτη κύησης.
Η νέα έρευνα δείχνει ξεκάθερα ότι όσο αυξάνει η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, τόσο τείνει να αυξάνει η συχνότητα του διαβήτη κύησης.
Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο, η πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη κύησης κατά το τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου είναι μιάμιση φορά (51%) αυξημένη σε σχέση με τις υπόλοιπες εποχές.

Συνεπώς, έαν έχετε κληρονομικότητα ή είχατε εμφανίσει διαβήτη σε προηγούμενη εγκυμοσύνη, καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη σας την παραπάνω μελέτη και να προγραμματίσετε, όσο είναι εφικτό, τον τοκετό σας!

Πηγή: ethnos