"Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα" στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Dancevacuum
LIFESTYLE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

“Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα” στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Dancevacuum

March 21, 2019

author:

Parenting.gr

“Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα” στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Dancevacuum

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Dancevacuum φιλοξενεί για τη νέα σεζόν την παιδική παράσταση «Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα», βασισμένη στην αλληγορική νουβέλα του γάλλου συγγραφέα Ζαν Ζιονό που γράφτηκε το 1953, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Μιχάλη Κοιλάκο.
Πρόκειται για ένα έργο με οικολογικό και αντιπολεμικό μήνυμα που μεταδίδει την αγάπη και το σεβασμό για τη φύση και το περιβάλλον και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Η ιστορία σκιαγραφείται μέσα από αστείες καταστάσεις και πολλή ζωντανή μουσική και διάδραση. Τα παιδιά συμμετέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου και με τις ζωγραφιές τους βάζουν τις προσωπικές τους πινελιές στην ανάπτυξη της πλοκής.

Η ιστορία αναφέρεται στον βοσκό Ελζεάρ Μπουφιέ, ο οποίος, ανάμεσα στο 1913 και το 1947, ξεδιαλέγει και φυτεύει βελανιδιές στα άγονα πλατώματα της Άνω Προβηγκίας, στη Νότια Γαλλία. Μετά από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, ο αφηγητής επιστρέφει και διαπιστώνει πως ο Ελζεάρ Μπουφιέ συνεχίζει εκεί την επίμονη και μοναχική δουλειά του.
Το 1945, στο τέλος ενός δεύτερου αιματηρού πολέμου, ο αφηγητής δεν αναγνωρίζει πια το ερημικό τοπίο που είχε αντικρύσει τις δυο προηγούμενες φορές : τα χωριά έχουν χτιστεί, κατοικούνται πάλι, και η περιοχή βρίσκεται πια στην καρδιά ενός καταπράσινου δάσους από βελανιδιές…

Tips:
Αφορά σε παιδιά 4 – 10 ετών.
Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 12:00.
Παίζουν: Πέτρος Σπυρόπουλος, Μιχάλης Χατζηνικολιδάκης / Μουσικός επί σκηνής: Δημήτρης Κούστας
Πληροφορίες / Τηλέφωνο κρατήσεων: 6985 028588
Το Dancevacuum Centre of Performing Arts βρίσκεται Διογένους 42, Χαλάνδρι

 

Originally posted 2016-10-20 10:30:16.